Πρεμιέρα για την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί ο Ράσελ Κρόου

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έκανε πρεμιέρα παρουσία πολλών διασημοτήτων η πολύ-αναμενόμενη ταινία «The Water Diviner» την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου.

Η υπόθεση

Η δράση του φιλμ

τοποθετείται στο 1919, με κεντρικό ήρωα έναν Αυστραλό πατέρα, που ταξιδεύει στην Τουρκία, προκειμένου να βρει τους δύο γιους του, αγνοούμενους μετά τη μάχη της Καλλίπολης, το 1915. Η ταινία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σκηνές και από την απόβαση των Ελλήνων στη Μικρά Ασία το 1919 και από μια επίθεση, που φέρεται να έκαναν Έλληνες σε τρένο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες. Μέσα στο τρένο αυτό ήταν και ο Κόνορ, ο ήρωας, που υποδύεται ο Κρόου.

Το σενάριο το έχει γράψει ο ομογενής Ανδρέας Αναστάσιος (Andrew Anastasios), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Άντριου Νάιτ. Στην ταινία συμμετέχει και ο 11χρονος ομογενής Ντίλαν Γεωργιάδης, ο οποίος ερμηνεύει ένα παιδάκι από την Τουρκία. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, αναγκάστηκε να μάθει και λίγα τουρκικά.

Αυτή είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί ο Ράσελ Κρόου και οι αρχικές κριτικές είναι θετικές ενώ ελπίζεται ότι θα τονώσει τον αυστραλιανό κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Twin Sisters": Η ταινία με την απίστευτη ιστορία διδύμων κοριτσιών

Ένας ελληνικός κινηματογράφος στους καλύτερους της Ευρώπης

Τα 50 καλύτερα μουσικά άλμπουμ για το 2014

Συνέδριο για το μέλλον των μουσείων στο Μπενάκη

Χριστούγεννα με τη Μελωδία της Ευτυχίας στο Παλλάς

Στην Αθήνα ο dj Mosey, γιος του Νικολά Σαρκοζί

Στους κινηματογράφους η ταινία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Βραβείο Μετάφρασης στη Χάρούλα Αλεξίου

Το βιβλίο που κάνει τον Έλληνα να ξανακερδίσει το κέφι του

Keywords
Τυχαία Θέματα