Πουλήθηκε χειρόγραφο του Αστερίξ υπέρ των θυμάτων του Charlie Hebdo

Μία ακόμη σημαντική προσφορά, αυτή τη φορά στις οικογένειες των θυμάτων του Charlie Hebdo, έκανε το Σάββατο ο… Αστερίξ. Δύο μήνες μετά τη συγκινητική επιστροφή τού 87χρονου Αλμπέρ Ουντερζό και το σκίτσο-φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τον πλανήτη, ο θρυλικός σκιτσογράφος του Αστερίξ έβαλε την υπογραφή του σε ένα χειρόγραφο από τις «Δάφνες του Καίσαρα», το οποίο δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Christie’s προς 150.000 ευρώ.

Πρόκειται

για χειρόγραφο από το 18ο τεύχος του Αστερίξ, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1971, και αφηγείται τις σπαρταριστές περιπέτειες των δύο ηρώων μέχρι να καταφέρουν να κλέψουν το δάφνινο στεφάνι του Καίσαρα.

Ο Ουντερζό, ο έτερος πατέρας του Αστερίξ μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί, έπιασε ξανά το μολύβι του μετά την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στην ελευθερία του λόγου για να αφιερώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter δύο σκίτσα στους νεκρούς του Charlie Hebdo: ένα με τον Αστερίξ να δηλώνει υψώνοντας τη γροθιά του πως είναι και αυτός Charlie και ένα ακόμη με τους Αστεριξ και Οβελίξ να αποθέτουν ένα τριαντάφυλλο στο έδαφος.

«To Charlie και ο Asterix δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Απλώς ήθελα να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αγάπη μου προς εκείνους τους σχεδιαστές που χρειάστηκε να πληρώσουν (τις ιδέες τους) με τη ζωή τους», είχε δηλώσει τότε ο Ουντερζό.

Το χειρόγραφο από τον Αστερίξ δεν ήταν ωστόσο το μοναδικό το οποίο πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ στη συγκεκριμένη δημοπρασία του Σαββάτου, ειδικά αφιερωμένη στα κόμικς. Προς 205.500 ευρώ, σύμφωνα με το Οίκο Cristie’s, πουλήθηκε ένα επίσης αυθεντικό χειρόγραφο της βελγικής σειράς κόμικς «Μπλέικ και Μόρτιμερ», ενώ τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα