Πουλάει το "Αλάτσι" ο Θεοδωράκης

Τέλος εποχής για το «Αλάτσι» του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δημοσίευσε αποκλειστικά το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ,στο ένθετο SECRET, ο γνωστός δημοσιογράφος έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώλησή του. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», μετά την ίδρυση του «Ποταμιού» και την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε να δρομολογήσει

το «κλείσιμο» των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης, προκειμένου από τη μία να αφοσιωθεί στις νέες του ασχολίες, που εκ των πραγμάτων δεν του αφήνουν ελεύθερο χρόνο, και από την άλλη να μη δώσει αφορμή στους πολιτικούς του αντιπάλους για επιθέσεις περί ασυμβίβαστων δραστηριοτήτων. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, αν και το εστιατόριο, που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Χίλτον», στο κέντρο της Αθήνας, δουλεύει κανονικά, με υπεύθυνη τη σύζυγό του, Δομνίκη, η οποία φροντίζει να συντονίζει καθημερινά το προσωπικό της επιχείρησης, έχει βάλει «πωλητήριο», με τιμή 1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το εστιατόριο κρητικής διατροφής άνοιξε τις πύλες του το 2005, με τον γνωστό δημοσιογράφο να υλοποιεί ένα όνειρό του από δεκαετίες, που αφορούσε την προώθηση στην Αθήνα των τοπικών προϊόντων και της κουζίνας της ιδιαίτερής του πατρίδας.

Με το πέρασμα των ετών, το «Αλάτσι» έγινε το αγαπημένο στέκι αρκετών εκπροσώπων του πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αθήνας, οι οποίοι το επιλέγουν για τις επαγγελματικές τους συναντήσεις, αλλά και για χαλαρές στιγμές γαστρονομικών απολαύσεων, δεδομένου ότι το μενού ήταν αρχικά δημιούργημα του γνωστού και επιτυχημένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Μεταξύ άλλων, στο εστιατόριο του κ. Θεοδωράκη σύχναζε παλαιότερα ο πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Ολγα Κεφαλογιάννη -λόγω και της κοινής καταγωγής της με τον ιδιοκτήτη- και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Το «Αλάτσι» ήταν επίσης το αγαπημένο στέκι του αείμνηστου ιδρυτή της εφημερίδας «Το Καρφί», Νίκου Κακαουνάκη. Και κάτι που ίσως να μη γνωρίζουν πολλοί: Οι πρώτες κουβέντες για τη δημιουργία του «Ποταμιού» έγιναν στα τραπέζια του συγκεκριμένου εστιατορίου, με τον κ. Θεοδωράκη να πείθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ίδρυσης νέου κόμματος μέσα από κινηματικές διαδικασίες.

ΠΗΓΉ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα