Πολιτικό πρόσωπο 1ης γραμμής "φωτογράφισε" η Βίκυ Σταμάτη

Της Σοφίας Σπίγγου

Στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου βρέθηκε το πρωϊ η Βίκυ Σταμάτη προκειμένου να καταθέσει για τα εξοπλιστικά.

Αν και η κλήση της σε κατάθεση δημιούργησε αρχικά προσδοκίες για αποκαλύψεις, τελικά η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται πως μίλησε γενικά για θέματα διαφθοράς, επαναλαμβάνοντας καταγγελία που είχε κάνει στο παρελθόν στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αμέσως μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο. Στην πρώτη της κατάθεση φέρεται πως είχε αναφερθεί σε εκμυστηρεύσεις του συζύγου της κατά τη διάρκεια επίσκεψής της

στις φυλακές Κορυδαλλού, εκμυστηρεύσεις που εμπλέκουν πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πολιτικό πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην δεύτερη κατάθεση ανέφερε τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο είχε άμεση γνώση βάζοντας στο στόχαστρο της εισαγγελίας διαφθοράς συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Ωστόσο, επειδή πηγή γνώσης όσων κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη είναι ο σύζυγός της, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί και ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να καταθέσει. Επίσης αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται, οτι η κατάθεση στον κ. Πεπόνη διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από εκεί στην κ. Ράικου. Η κ. Σταμάτη έχει ήδη καταθέσει αίτημα αναστολής της ποινής της και έχει δηλώσει πολλές φορές την επιθυμία της να αποκαλύψει λεπτομέρειες για όσα έζησε δίπλα στον επίσης έγκλειστο σύζυγό της πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η κλήση προς την κ. Σταμάτη εστάλη την Παρασκευή, ενώ στο γραφείο της κ. Ραικου βρέθηκε συνοδευόμενη και από τον θεράποντα γιατρό της για να εξασφαλιστεί άνετο περιβάλλον για την κατάθεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα