Πολιτικά καρναβάλια

Οσο και αν ακούγεται περίεργο, την περίοδο του Τριωδίου έχουν γίνει μερικές από τις καλύτερες πολιτικές πλάκες με πρωταγωνιστές Θεσσαλονικείς πολιτικούς. Πρώτος, ο Π. Ψωμιάδης, που έχει κάνει ουκ ολίγα πρωτοσέλιδα με καρναβαλίστικες εμφανίσεις, με πιο γνωστή αυτή του Ζορό, καβάλα στο άλογο.
Μία από τις πιο επιτυχημένες αμφιέσεις του ήταν το 2007. Συντροφιά, μάλιστα, με τον τότε δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Με την κόντρα μεταξύ τους να βρίσκεται σε όξυνση, οι δύο τότε πρωτοκλασάτοι αυτοδιοικητικοί είχαν επισκεφτεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τον Βόλο, προσκεκλημένοι του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Εκεί, έκαναν εμφάνιση που άφησε εποχή. Ο Παπαγεωργόπουλος σαν εύθυμος Ανατολίτης πρίγκιπας και ο Ψωμιάδης σαν χαμογελαστός Ναπολέων! Ολα αυτά, βέβαια, θα αποτελούσαν μακρινό παρελθόν, αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Μπουτάρης. Βλέπετε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βαδίζει συχνά στα χνάρια του Πανίκα Ψωμιάδη. Ετσι, έχει ήδη εντυπωσιάσει με δύο δικές του μεταμφιέσεις. Η πρώτη έγινε το 2010, σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας», όπου εμφανίστηκε ντυμένος Χάρος και προκάλεσε πολλά σχόλια. Λίγους μήνες μετά ντύθηκε εκ νέου καρναβάλι, αν και δεν ήταν ημέρες Τριωδίου. Πήγε σε εκδήλωση με γιαπωνέζικα καρτούν και φόρεσε μια μάσκα του ήρωα Sanji. Να δούμε τι θα δούμε φέτος, που είναι και προεκλογική περίοδος.

Τα λάθη Γκιουλέκα

Πολλή κουβέντα γίνεται εσχάτως στη Θεσσαλονίκη για τα λάθη που έκανε ο Κ. Γκιουλέκας το 2010 και δεν πρέπει να κάνει το 2014 ο Στ. Καλαφάτης. Επειδή η μνήμη στην πόλη είναι ασθενής, θυμίζουμε ότι ο Γκιουλέκας έχασε οριακά και από δικά του λάθη. Γιατί δεν έβαλε στο παιχνίδι τους άλλους βουλευτές, γιατί έπαιξε πολύ ατομικά και καθόλου ομαδικά, γιατί είχε απέναντί του την Μπακογιάννη, που στήριξε Μπουτάρη, γιατί έχασε τη μάχη στον πρώην δήμο Τριανδρίας, λόγω κακών επιλογών προσώπων, και γιατί αρνήθηκε τη βοήθεια του κόμματος και του ίδιου του Σαμαρά, όταν το παιχνίδι, στην τελική ευθεία, έγινε ντέρμπι. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση!

Δύο βουλευτές απουσίαζαν από τη συνάντηση στήριξης του Γ. Ιωαννίδη, που έγινε υπό τον Σαμαρά. Ο Καραμανλής και η Ράπτη!

Σκληρός ο Σαμαράς


Πολύ σκληρός -λένε οι πληροφορίες- ήταν ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις περιπτώσεις που η Ν.Δ. στο παρελθόν έχει στηρίξει τον σημερινό υποψήφιο περιφερειάρχη, ενώ ζήτησε την απόλυτη στήριξη όλων στην υποψηφιότητα Ιωαννίδη. Τόσο των βουλευτών όσο και του κόμματος, όπου πια ο Τζιτζικώστας δεν θα μπορεί να κάνει βόλτες σε κομματικές εκδηλώσεις. Δεν εξήγησε, πάντως, γιατί τελικά λήφθηκε η απόφαση να προταθεί στον «μικρό» ο κεντρικός δήμος…

Στοιχήματα
Αρχισαν τα στοιχήματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ενα από τα πρώτα που έπεσαν ήταν στη Χαλκιδική, στην περιοδεία που έκανε εκεί ο Γιάννης Ιωαννίδης. «Εδώ θα λάβεις μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι στη Θεσσαλονίκη. Αν θέλεις, πάμε και στοίχημα», του είπε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος (φωτ.), ενώ μαζί του συμφώνησε και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος. Το έπαθλο; Ενα τραπέζωμα!

Κοσμοσυρροή στα Γιαννιτσά


Στις πιο παραδοσιακές για τη Ν.Δ. περιοχές καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Μάκης Βορίδης. Εκεί όπου το κυβερνητικό κόμμα είχε πάντοτε μεγάλα ποσοστά, αλλά σήμερα οι διαρροές είναι σημαντικές. Αυτήν την εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. πήγε στα Γιαννιτσά, όπου μίλησε στην κοπή πίτας της Τ.Ο. Εφυγε εντυπωσιασμένος από την κοσμοπλημμύρα, αλλά και την ωριμότητα που δείχνει ο κόσμος…

Ποτέ

Φίλοι ναι, κουμπάροι όχι. Ο λόγος για τον Σταύρο Καλαφάτη και τον Στέλιο Μπουτάρη, τον γιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες πήγαιναν στο ίδιο σχολείο (Anatolia College), ήταν πολύ καλοί φίλοι, αλλά δεν έγιναν ποτέ κουμπάροι, όπως ισχυρίστηκε με τη γνωστή του άνεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Λίγοι
Οσο ΠΑΣΟΚ έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη παρέλασε αυτήν την εβδομάδα από το ξενοδοχείο όπου μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μη νομίζετε ότι ήταν πολλοί, αλλά τέλος πάντων. Εκεί ήταν ο Χρήστος Παπαστεργίου και ο Χρόνης Μακρίδης, ο Στέλιος Αγγελούδης και ο Γιάννης Μαγκριώτης (φωτ.). Τα είπαν μάλιστα για λίγο και σχεδόν στα όρθια με τον Ευ. Βενιζέλο για το θέμα της Περιφέρειας.

Λέτε να γίνει η Αυστριακή σύντροφος του Μπουτάρη θέμα της προεκλογικής διαμάχης; Γιατί πολλά ακούγονται…

Σενάριο
Κυκλοφορεί έντονα σε μερικά ψαγμένα «γαλάζια» μυαλά. Οτι ο λόγος που επιχειρήθηκε να γίνει η τράμπα του Τζιτζικώστα στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με την κόντρα μεταξύ δύο κυβερνητικών στελεχών. Κι αυτό γιατί ο καθένας ήθελε τον δικό του υποψήφιο ως περιφερειάρχη. Και τελικά πέρασε η άποψη του υπουργού Επικρατείας!

Αφαντοι
Είναι πράγματι να απορεί κανείς πού εξαφανίστηκαν όλοι οι παλιοί δήθεν κολλητοί φίλοι του Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Τα πρωτοπαλλήκαρα, δηλαδή, του Γιώργου, που αναδείχτηκαν στον αφρό επί της προεδρίας του, πήραν κάποιες θέσεις και μετά εξαφανίστηκαν. Και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα…

Keywords
Τυχαία Θέματα