"Πόλεμος" στο Δήμο της Αθήνας

Ανω-κάτω έχει γίνει ο συνδυασμός του Γιώργου Καμίνη, καθώς μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του δημάρχου για μια σειρά από θέσεις οι οποίες πρέπει να καλυφθούν από νέους και παλιούς δημοτικούς συμβούλους του και όχι μόνο. Στο παρασκήνιο μαίνεται ήδη ένας ακήρυχτος πόλεμος, καθώς οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες από τους υποψηφίους, ενώ τα καινούργια πρόσωπα που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του κ. Καμίνη, και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές θέσεις, διεκδικούν (με βάση τον αριθμό των σταυρών προτίμησης) πόστα που σήμερα κατέχουν παλαιότεροι μεν, με χαμηλότερη δε

επίδοση σε σταυροδοσία. Ο κ. Καμίνης, πάντως, όπως πληροφορείται το «SECRET» ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχει καταλήξει σε σειρά αποφάσεων που συζητιούνται χαμηλόφωνα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Για παράδειγμα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο μέχρι σήμερα διευθυντής του γραφείου του, Λευτέρης Καστανάκης, θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου, την οποία κατέχει σήμερα ο Θεόδωρος Λιβάνιος. Στη θέση του κ. Καστανάκη, που είναι ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του δημάρχου, φαίνεται ότι προωθείται η κ. Μαρία Λογοθέτη.

Η δικηγόρος και μέχρι τώρα πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), Νέλλη Παπαχελά, φαίνεται ότι θα προταθεί για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αντί του Φώτη Προβατά. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης πιθανότατα θα προτείνει για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ τον Χρήστο Τεντόμα, από τον συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ως ανταπόδοση της στήριξης που του πρόσφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ο μεγάλος χαμός, όμως, θα γίνει με τις θέσεις των αντιδημάρχων, καθώς αρκετές θα χηρέψουν, αφού ορισμένοι από τους νυν δεν κατάφεραν να εκλεγούν (Σ. Σπυροπούλου, Ε. Λαμπρακάκης, Α. Αντωνόπουλος) και άλλοι δεν ήταν υποψήφιοι (Γ. Αναγνωστόπουλος). Το πρόβλημα είναι πως στο Δημοτικό Συμβούλιο μπήκαν αρκετά νέα πρόσωπα, και μάλιστα δημοφιλή (Αντώνης Καφετζόπουλος, Θάνος Βερέμης, Πόπη Διαμαντάκου κ.ά.), τα οποία πήγαν πολύ καλά σε προσωπικό αριθμό ψήφων, ορισμένα δε εξ αυτών θέλουν να αναλάβουν συγκεκριμένα πόστα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που ναι μεν επανεξελέγησαν, αλλά πιο χαμηλά και τώρα διεκδικούν μια θέση λόγω «παλαιότητας». Πάντως, στο δημαρχιακό μέγαρο τρία πρόσωπα από τους νυν αντιδημάρχους θεωρείται βέβαιο πως είτε θα μείνουν στις θέσεις τους είτε θα παραμείνουν αντιδήμαρχοι, αλλά σε διαφορετικό πόστο. Πρόκειται για τους Π. Μπέη (Συντονισμού), Α. Βαρελά (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης) και Γ. Αποστολόπουλο (Καθημερινότητας).

Keywords
Τυχαία Θέματα