Ποιος θα είναι ο "γαλάζιος" υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

Χωρίς χρίσματα, αλλά στήριξη από ένα ή και περισσότερα κόμματα φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών, χωρίς όμως ακόμη να είναι 100% σίγουροι για την υποψηφιότητά τους με στήριξη από το κόμμα τους, αφού όπως ακούγεται τουλάχιστον σε μεγάλους δήμους της χώρας θα υπάρχουν συνεργασίες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα θρίλερ με ονόματα που ακούγονται την δημαρχεία της Θεσσαλονίκης.

Τα υφυπουργικά καθήκοντα του Κώστα Γκιουλέκα ίσως να δίνουν έδαφος στους υπόλοιπους υποψήφιους, ωστόσο ο υφυπουργός έχει δώσει το στίγμα του και έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τα ονόματα ωστόσο που ακούγονται μέχρι στιγμής είναι πολλά. Ως ένας ισχυρός αντίπαλος του Μπουτάρη, εκτός από τον Κώστα Γκιουλέκα εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Στη Συγγρού παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντιπολιτευτική ικανότητα του κ. Σιμόπουλου.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο ιδανικός αντίπαλος που θα μπορούσε να νικήσει τον Γιάννη Μπουτάρη είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. Οι σχέσεις του «ξανθού» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να έχουν περάσει κατά καιρούς κάποιες κρίσεις, όμως φαίνεται ότι κλίμα βελτιώνεται.

Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης το οποίο σήμερα βρίσκεται σε κυβερνητική θέση είχε τηλεφωνήσει προ λίγων μηνών στον πρώην Βουλευτή και δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή του Σταύρου Καλαφάτη για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου θεωρείται μία από τις ισχυρότερες. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό ότι θέλει να αφοσιωθεί στη συνέχιση του έργου του στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα