Ποιοι προωθούν την ίδρυση νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ!

Χαμός γίνεται με τις ζυμώσεις για την δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Κάποιοι παίζουν πολύ γερά υτό το χαρτί, καθώς θεωρούν πως ένα σοβαρός κεντροδεξιός αντιμνημονιακός σχηματισμός (με αστικά χαρακτηριστικά), θα μπορούσε να επιφέρει ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό και να αποτελέσε εν δυνάμει αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο. Το συγκεκριένο πλάνο φαίνεται να προωθούν ουκ ολίγες προσωπικότητες του χώρου, βασική στόχευση των οποίων είναι να υπάρξει προσέγγιση όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των Πεπόνη και Φράγκου, οι οποίοι λανσάρονται ως πιθανοί επικεφαλής νέων φορέων. Κατόπιν, το,παιχνίδι

θ' ανοίξει και στην πλευρά των Καμμένου, Ζώη, Νικολόπουλου και υπό προϋποθέσεις του Καρατζαφέρη, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος στα πρότυπα των συνιστωσών.

Το ωραίο στην όλη υπόθεση, είναι ότι την προοπτική αυτή, βλέπουν με θετικό μάτι και αρκετοί «γαλάζιοι» κομματικοί παράγοντες, που βλέπουν σ' ένα τέτοιο σχηματισμό, το πρόσφορο έδαφος που πιθανώς θα αναζητήσουν στο μέλλον για κυβερνητική συνεργασία. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, το σενάριο αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο επειδή τα εν λόγω στελέχη προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ, ή έχουν ιδεολογικοπολιτικές συγγένειες με την παράταξη. Όπως υπογραμμίζουν, με δεδομένο ότι από το 2014 θα περάσουμε -έστω και συμβολικά- στο τέλος της εποχής των Μνημονίων, τουλάχιστον με βάση τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, οπότε οι συνθήκες για μια κεντροδεξιά πολιτική κολεγιά θα είναι ακόμη πιο ευνοϊκές.

Keywords
Τυχαία Θέματα