Πλήρης επιβεβαίωση των «Π» για τους αλλοδαπούς τρομοκράτες

Φωτιές άναψε τελικώς το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο η Αντιτρομοκρατική αναζητεί αλλοδαπής προέλευσης άτομα που δρουν στην Αθήνα.

Γράφαμε συγκεκριμένα: «Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στέκονται ιδιαίτερα στον κίνδυνο εξαγωγής της κρίσης που επιχειρείται από την τουρκική κυβέρνηση μετά την πρόσφατη συγκλονιστική εισβολή στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης Κούρδων τρομοκρατών

του DHKP-C και τη δολοφονία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πράκτορας της BND (γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) Στέφαν Σακ Καζίνσκι ως ύποπτος - σύμφωνα με την τουρκική Sabah - για άμεση εμπλοκή σε δραστηριότητες και χρηματοδότηση των εξτρεμιστών στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Το όνομα του Καζίνσκι είχε ακουστεί ξανά στις ελληνικές αρχές τον Ιούλιο του 2013 όταν εντοπίστηκε «φουσκωτό» σκάφος μεταξύ Οινουσών και Χίου να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά και η Αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στα ίχνη 5 Κούρδων του DHKP – C και ένα χρόνο αργότερα στη σύλληψη τριών ακόμη μελών της οργάνωσης σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια».

Το ρεπορτάζ χαρακτηρίστηκε κινδυνολογικό και συνωμοσιολογικό από ορισμένους ανώτατους κύκλους της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης. Έλα όμως που τα πρόσωπα αυτά ψάχνουν σήμερα … λαγούμι για να κρυφτούν μετά τη σύλληψη στο Παγκράτι του 47χρονου Γερμανού και του 56χρονου Κούρδου. Ο Γερμανός ήρθε στην χώρα μας λίγες μέρες πριν οι αστυνομικές Αρχές του περάσουν χειροπέδες. Όπως διαπιστώθηκε, στο παρελθόν είχε απασχολήσει και την αστυνομία της Γαλλίας αφού εκτός του εντάλματος που είχε εκδοθεί εις βάρος του στη Γερμανία, έχει καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2011 από το Πρωτοδικείο Παρισίου σε 4 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στόχο την τρομοκρατική δράση.

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα