"Πλήγωσε" την Ντόρτμουντ ο Λεβαντόφσκι

Μπορεί να περίμεναν πολλοί πως οι απώλειες και το ντεφορμάρισμα της Μπάγερν, θα έφερναν σε θέση ισχύος την Ντόρτμουντ, αλλά οι Βαυαροί με σκόρερ τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (14 γκολ φέτος στην Μπουντεσλίγκα), επικράτησαν 1-0 στο «Βεστφάλεν» και κράτησαν την διαφορά στο +10 από την δεύτερη Βόλφσμπουργκ. Καθοριστική επέμβαση του Νόιερ σε φάουλ του Ρόις στο 88', δεξί μπακ έπαιξε ο Παπασταθόπουλος.

H Mπάγερν ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος, σε ένα ματς με λίγες καλές στιγμές, αλλά με τους Βαυαρούς,

να έχουν την μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας και στο πως διαμόρφωναν τον ρυθμό του αγώνα. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Κλοπ, έδειχνε εξαιρετικά διστακτική στο να επιτεθεί με αποτέλεσμα να μην παρουσιάσει, ούτε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Την πρώτη καλή ευκαιρία, την απώλεσαν οι Βαυαροί στο 7ο λεπτό, όταν ο Μίλερ πρόλαβε την έξοδο του Βαϊντενφέλερ, όμως ο Σούμποτιτς ήταν εκεί, για να μπορέσει να καλύψει την εστία. Παρά το γεγονός, πως η γηπεδούχος, άσκησε πίεση ψηλά, κατά διαστήματα, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία της Μπάγερν. Στο 33ο λεπτό εκτέλεση φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο, άφησε ακίνητο τον πορτιέρο της Ντόρτμουντ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Έτσι το ματς έφτασε στο 36ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι να «σπάει» την μπάλα αριστερά στον Μίλερ, αυτός υπό την πίεση του Παπασταθόπουλου πλάσαρε πάνω στον Βαϊντενφέλερ, αλλά ο Πολωνός στράικερ «πλήγωσε» για δεύτερη φορά φέτος την πρώην ομάδα, αφού με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για την Μπάγερν, στέλνοντας την μπάλα στην άδεια εστία.

Η Ντόρτμουντ μη έχοντας άλλη επιλογή στην επανάληψη, βγήκε μπροστά και είχε την δική της μεγάλη στιγμή στο 61’ όταν μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Ρόις, αλλά αυτός από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Καγκάβα και τον Ράμος, αλλαγές που έπιασαν τόπο, μιας και η Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεση, όμως η ομάδα του Κλοπ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, αφού στο 88’ ο Νόιερ, με το ένα χέρι, σταματάει με το ένα χέρι, καπακώνοντας τη μπάλα, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρόις.

sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα