Πλειστηριασμοί και καταδίκες για τον Γιάννη Φιλιππάκη

Την τελευταία στιγμή έκανε πίσω ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, στο αίτημα δημοσιογράφου της οποίας το σπίτι είχε μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αρνείται να καλύψει τις αγωγές των δημοσιογράφων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις του.

Το σίριαλ με τους πλειστηριασμούς σπιτιών δημοσιογράφων της «Espresso» του κ. Γιάννη Φιλιππάκη, που εμφανίζεται να μην έχει τίποτε στο όνομά του ως εκδότης, συνεχίζεται, αλλά παίρνει πλέον άλλη τροπή. Κι αυτό επειδή συμφώνησε τελικά

να αναλάβει το νέο χρέος που επιδικάστηκε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας από αγωγή για παλαιότερο δημοσίευμα, όταν η τελευταία του παρουσίασε το χαρτί του επικείμενου πλειστηριασμού της κατοικίας της.

Ήταν μια κίνηση που ξάφνιασε τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δουλεύουν στο συγκρότημα του κ. Φιλιππάκη χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, αφού πολλοί είναι κατηγορούμενοι μαζί με τον εκδότη τους σε αγωγές περασμένων ετών. Ανάμεσά τους και ο πρώην διευθυντής σύνταξης της «Espresso», Βαγγέλης Ιωάννου, που απολύθηκε πρόσφατα, αφού δεν δέχτηκε να συνεχίσει ως απλός συντάκτης ύλης, όταν του ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του. Αυτό που δεν περίμενε κανείς στον όμιλο ήταν η κίνηση που έγινε από την υπεύθυνη των εργαζομένων, κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκδότη, προκειμένου αυτοί να υπογράψουν ένα έγγραφο για το δημοσίευμα του «S» στις 4 Οκτωβρίου, με τίτλο «Σε δημοσιογράφους τα χρέη του Φιλιππάκη».

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ. Σε αυτό το προς υπογραφή κείμενο θα διέψευδαν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του εκδότη σε offshore, έτσι ώστε να εμφανίζεται ως μη έχων τίποτε στο όνομά του. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο, μετά από όσα είχαν δει τα μάτια τους το τελευταίο διάστημα, ειδικά στην περίπτωση του Κώστα Ζαφειρίου. Ο πρώην αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ -απολύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες- μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό που είχε επιδικαστεί στην εφημερίδα από παλαιότερη αγωγή του ηθοποιού Κρατερού Κατσούλη.

Οι περιπέτειες του εκδότη Φιλιππάκη δεν έχουν τέλος, αφού τη Δευτέρα ο εκδότης της «Δημοκρατίας» καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή. Κατηγορούμενοι ήταν επίσης ο διευθυντής Χρίστος Μουλίνος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του υφυπουργού το 2012. Το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Φιλιππάκη, Φαήλος Κρανιδιώτης, και έκρινε ότι επρόκειτο περί συκοφαντικού δημοσιεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Τι ετοιμάζει η Φαίη Σκορδά με τους συνεργάτες της;(ΦΩΤΟ)

Η μετεωρολόγος έφυγε από το πλάνο ουρλιάζοντας...(VIDEO)

Τι σχολίασαν οι Έλληνες στο Twitter την εβδομάδα που πέρασε

Τι τηλεθέαση έκαναν Καραβάτου και Σπυροπούλου!

Ο Κρατερός Κατσούλης φόρεσε χειροπέδες στον Χάρη Ρώμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα