Π.Καμμένος: Τέρμα οι "ζαριές" στις κρίσεις

Έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές, έφυγαν άξιοι που πιθανόν να μην έπρεπε, καθιερώνεται θητεία αρχηγών και για ότι έγινε, την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Εθνικής Αμύνης τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προτού επιδώσει την πλακέτα με τον θυρεό του υπουργείου στον αποχωρούντα Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ, στη διάρκεια της σημερινής εκδηλώσεως παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του στον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη

ΠΝ, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Παραλλήλως ο κ.Καμμένος τόνισε ότι δεν θα υπάρχουν «ζαριές» από τούδε και στο εξής κατά τις κρίσεις των αξιωματικών.

«Κάνατε υπερήφανο το Πολεμικό Ναυτικό και αυτό που σας υπόσχομαι από εδώ και πέρα να κάνω, ως θεσμικά υπεύθυνος, είναι να μην πέφτουν τόσες πολλές «ζαριές».

Αυτό που θα κάνουμε θεσμικά-και έχει αποφασιστεί-είναι η θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων να είναι συγκεκριμένη, να τηρείται, όπως επίσης και να υπάρχει συνέχεια στην επετηρίδα. Ξεκινήσαμε με το να μην υπάρχει εμπλοκή της Πολιτικής Ηγεσίας στις κρίσεις παρά μόνο στα υψηλότερα κλιμάκια. Απαγόρευσα να υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή» τόνισε μεταξύ άλλων ο Π.Καμμένος, απευθυνόμενος προς τον Ναύαρχο Λίτσα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Έπρεπε αυτή τη χρονιά να γίνουν κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν πλέον η επετηρίδα να γίνει πολύ πιο ομαλή. Αδικήθηκαν πιθανώς άξιοι αξιωματικοί που δεν θα έπρεπε να έχουν αδικηθεί. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για αυτό, αλλά σας χαιρετώ λέγοντάς σας ότι εύχομαι και ελπίζω όλοι αυτοί που θα σας διαδεχθούν να είναι τόσο άξιοι όσο εσείς, τόσο μάχιμοι όσο εσείς, να έχουν το σεβασμό των κατωτέρων τους, την αγάπη των ανωτέρων τους, αλλά και την ευλογία του Αγίου Νικολάου, στον οποίο μόνο οφείλετε αυτή σας την πορεία».

Στην τελετή, εκτός του ΥΕΘΑ, παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ανώτατοι αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα