Πέθανε η Ιταλίδα σοπράνο, Magda Olivero

Μία από τις σημαντικότερες Ιταλίδες ντίβες, η σοπράνο Magda Olivero «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 104 ετών. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε την θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ στη Σκάλα του Μιλάνου, όπου είχε κάνει πολλές εμφανίσεις στα πρώτα βήματα της καριέρας της, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Η ιταλίδα ντίβα είχε μία λαμπρή καριέρα η οποία διήρκεσε για 70 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία

εμφάνιση της Olivero στην σκηνή ήταν πριν τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 100 ετών. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε για την συγκεκριμένη εμφάνιση της, στο Palazzo Cusani στο Μιλάνο, ότι η φωνή της ήταν ακόμα «μεγαλοπρεπής».

Η Magda Olivero έκανε το ντεμπούτο της το 1930, αλλά σταμάτησε να τραγουδάει μετά το γάμο της το 1941. Δέκα χρόνια μετά επέστρεψε στο καλλιτεχνικό στερέωμα τραγουδώντας σε όπερες στην Ευρώπη και την Αμερική. Ανάμεσα στους ρόλους, που «σφράγισαν» την καριέρα της, ήταν η Τόσκα του Πουτσίνι, η Fedora του Umberto Giordano και η Μήδεια του Luigi Cherubini.

Η Olivero άφησε την τελευταία της αναπνοή στο νοσοκομείο, την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα μετά, από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα