Πέθανε η χορεύτρια που ενέπνευσε τον Φελίνι για την "Dolce Vita"

«Έφυγε» από τη ζωή η Τουρκάλα χορεύτρια της κοιλιάς και καλλιτέχνιδα του στριπτίζ, Αϊσέ Νανά. Η ιστορία της αποτέλεσε έμπνευση για τον Ιταλό σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι να δημιουργήσει την κλασική ταινία του «La Dolce Vita».

Συγκεκριμένα απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης, σε νοσοκομείο της Ρώμης σε ηλικία 78 ετών. Το πραγματικό της όνομα της ήταν Κιάς Νανά. Έγινε διάσημη έπειτα από ένα στριπτίζ της, το 1958, σε εστιατόριο της Ρώμης.

Πως εμπνεύστηκε ο Φελίνι από την ιστορία της:

Τη μέρα που έκανε το στριπτίζ στο εστιατόριο της Ρώμης, τη φωτογράφισε

ενώ ήταν μόνο με το εσώρουχο της, ο Τάτσιο Σεκιαρόλι, ένας θρυλικός φωτογράφος του δρόμου. Η αστυνομία έκανε επιδρομή στο εστιατόριο Ρουγκαντίνο, ενώ το πάρτι συνεχιζόταν και το έκλεισε για προσβολή της δημοσίας αιδούς, αλλά ο Σεκιαρόλι κατάφερε να διαφύγει με το φιλμ. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν λίγες μέρες αργότερα και προκάλεσαν σκάνδαλο!

Ο Φελίνι, λοιπόν, εμπνεύστηκε από αυτήν την ιστορία την ταινία που ήθελε να κάνει γύρω από την αργόσχολη, εύπορη κοινωνία των καφέ της Ρώμης. Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης αναδημιούργησε τη σκηνή του στριπτίζ στην ταινία, με την ηθοποιό Νάντια Γκρέι να υποδύεται την Νανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα