Ο Αβραμόπουλος άφησε τον στρατό και έπιασε την ορθοδοξία!

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδος για την ένταξη της Γεωργίας τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, προς τον Γεωργιανό ομόλογό του Irakli Alasania, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Τιφλίδα.

Επιπροσθέτως, ο Έλληνας ΥΕΘΑ προσκάλεσε τους υπουργό και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της

Γεωργίας να επισκεφθούν την Αθήνα ώστε να υπάρξει έτι περαιτέρω εξειδίκευση της αμυντικής βοήθειας που μπορεί να παράσχει η Ελλάδα προς τη φίλη Ορθόδοξη χώρα του Καυκάσου.

«Εν όψει της επικείμενης συνάντησης στο Βίλνιους, είπα και στον κ. Υπουργό νωρίτερα, όπως και όταν συναντηθήκαμε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι σύμφωνη και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να παράσχει τη βοήθεια της στη Γεωργία προς αυτήν την κατεύθυνση. Σήμερα αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε και τις σχέσεις μας στον τομέα της άμυνας», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος με δηλώσεις του μετά το πέρας της συναντήσεως των δύο ανδρών. Και πρόσθεσε: «Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, διατηρεί ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη. Έχουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την υποδομή και πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για το αμυντικό σας σύστημα να συνεργαστούμε».

Από την πλευρά του ο Γεωργιανός ΥΠΑΜ, με δήλωσή του, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την ως τώρα συνολική Ελληνική βοήθεια και υποστήριξη, αναφέρθηκε και αυτός στη συμφωνία που επετεύχθη για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών αμυντικών (και όχι μόνο) σχέσεων μεταξύ Αθηνών και Τιφλίδος.

Ως γνωστόν ο ΥΕΘΑ μετά την παρέλαση, είχε προγραμματίσει μίνι-περιοδεία αστραπή στις Ορθόδοξες χώρες του Καυκάσου, Γεωργία και Αρμενία, με τις οποίες υπάρχουν στενότατες διπλωματικές και αμυντικές σχέσεις με τη χώρα μας, με πρώτο σταθμό χθες αργά το απόγευμα την Τιφλίδα, όπου μετά τη συνάντηση με τον Γεωργιανό ΥΠΑΜ παρακάθησε και σε δείπνο που αυτός παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνος υπουργού. Πολύ αργά το βράδυ ο κ.Αβραμόπουλος μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν όπου από σήμερα το πρωί έχει επίσημες επαφές, τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του Seyran Ohanyan, όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Εdward Nalbandyan, ενώ θα φίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, προτού επιστρέψει στην Αθήνα αργά σήμερα το βράδυ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα