Περίεργη προσάραξη του “Barbaros” στα ανοικτά των κατεχομένων

Σε μία ξέρα, όπου προσάραξε σήμερα το μεσημέρι ένα συνοδευτικό σκάφος του “Barbaros”, φαίνεται πως διακυβεύεται το «γόητρο» του Τουρκικού Ναυτικού, καθώς στο παρελθόν η Ελλάδα και ο Ελληνισμός υπέστησαν πολλά από κάποια άλλη «προσάραξη», και τώρα Κύπριοι, Έλληνες και φυσικά οι Τούρκοι αναμένουν τις σημερινές εξελίξεις.

Να δουν δηλαδή αν πρόκειται για μία «απλή» προσάραξη εξαιτίας κάποιου ναυτιλιακού λάθους του Τούρκου καπετάνιου, ή πίσω από αυτήν την προσάραξη (που έγινε Κυριακή και ημέρα που όλος ο

κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στο Παρίσι, όπου βρίσκεται και ο Τούρκος πρωθυπουργός), κρύβεται κάτι «άλλο», πολύ πιο σοβαρό!

Το περιστατικό σήμερα έχει ως εξής: Ένα εμπορικό πλοίο, που συνοδεύει εδώ και μήνες το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας “Barbaros”, στον έκνομο πλου του ανά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιώντας παράνομες έρευνες για υδρογονάνθρακες, προσέκρουσε σε χαρτογραφημένη ξέρα στα ανοικτά των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου.

Η Λευκωσία έσπευσε αμέσως να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της για την αποκόλληση του σκάφους, αλλά ο Τούρκος καπετάνιος μέχρι στιγμής έχει διαβεβαιώσει ότι δεν τις χρειάζεται. Κοντά του βρίσκονται και τα δύο τουρκικά πολεμικά που συνοδεύουν το “Barbaros” και όλοι στην Κύπρο, αλλά και στην Αθήνα είναι ετοιμότητα και παρακολουθούν από κοντά το συμβάν.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα