Πέντε συλλήψεις για περιπετειώδη ληστεία στο Κιλκίς

Από την Θεσσαλονίκη είχαν πάει στην κοινότητα Άγιος Πέτρος του Κιλκίς οι δράστες της περιπετειώδους ληστείας στο κοσμηματοπωλείο ενός 42χρονου, πριν από οκτώ μήνες! Οι εντατικές έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Κιλκίς οδήγησαν στην αποκάλυψη τεσσάρων από τους ληστές, ενώ συνελήφθησαν για οπλοκατοχή δυο συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι τρεις από τους Έλληνες κακοποιούς ηλικίας 24, 34 και 35 χρόνων μαζί με τουλάχιστον τρεις άγνωστους συνεργούς τους, έφτασαν στο χωριό στις

6 Οκτωβρίου του 2013 με το Ι.Χ. φορτηγό ενός 53χρονου και έσπασαν με αυτό την βιτρίνα του καταστήματος. Άρπαξαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και απείλησαν με όπλα τους πολίτες που έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Αμέσως μετά, διέφυγαν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και το φορτηγό το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση αφήνοντας μέσα ένα πτυσσόμενο στιλέτο, δυο σουγιάδες, ένα καπέλο και έναν σκούφο.

Το DNA στα ευρήματα αποκάλυψε την ταυτότητα των τεσσάρων από τους έξι δραστών, στα σπίτια των οποίων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης έκαναν έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από το Κιλκίς, τη Δοϊράνη και τη συμπρωτεύουσα και κατέσχεσαν ένα πιστόλι με ένα φυσίγγιο στο γεμιστήρα του, ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 60 εκατοστών, δέκα κινητά με πέντε κάρτες sim, έξι γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο γυάλινα σκεύη με υπολείμματα ηρωίνης και 16 ναρκωτικά δισκία.

Αμέσως μετά, συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο συγγενείς τους ηλικίας 49 και 24 χρόνων στα σπίτια των οποίων κατασχέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 63 εκατοστών, τρία ξίφη, ένα πιστόλι κρότου, 64 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δυο ναρκωτικά δισκία, ενώ σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για ναρκωτικά. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα