Παρουσία Καμμένου οι αλλαγές στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΑ

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, να προχωρήσει η συγκεκριμένη χρονική θητεία για τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε δημοσίως σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη διάρκεια της εκδηλώσεως παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων από τον πρώην Α/ΓΕΑ Πτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά στον νέο Αρχηγό Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική

Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θεσμοθετήσουμε πλέον συγκεκριμένη θητεία για τους Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και τους Αρχηγούς των Τριών Επιτελείων. Θα το δούμε με 2+1 χρόνια ή 2+2 χρόνια, προκειμένου να υπάρχει από εδώ και πέρα μια πιο εύρυθμη λειτουργία στις Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της σύντομης αποχαιρετιστήριου προσφωνήσεώς του προς τον Πτέραρχο Τουρνά σημείωσε με έμφαση τα εξής: «Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι φεύγοντας στην αποστρατεία παραμένετε στην εφεδρεία, όπως και όλοι, και θα αποτελείτε πολύτιμους συμβούλους για εμάς, αλλά και για τις επόμενες Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Είχε προηγηθεί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής η αντίστοιχη εκδήλωση παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μιλώντας σε αυτήν την τελετή, και αφού ευχαρίστησε δημοσίως θερμότατα τον Στρατηγό Μανωλά, του οποίου εξήρε το ήθος του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν Υπουργό είναι η ώρα των κρίσεων. Οι κρίσεις δεν σημαίνουν ότι αποχωρεί κάποιος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, αλλά ότι κλείνει ένας κύκλος».

Και στις δύο εκδηλώσεις εκτός του υπουργού παρέστησαν οι ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, Γεν.Γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ταφύλλης, και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναυάρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και οι ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι αρχηγοί των Κλάδων και του ΓΕΕΘΑ, απόστρατοι και αντιπροσωπείες αξιωματικών και στελεχών αυτών.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα