Παρέμβαση Βόζεμπεργκ στον Αβραμόπουλο

Αίσθηση προκάλεσε στο ευρωκοινοβούλιο η παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον οποίο ζήτησε δικαιότερους τρόπους κατανομής των αιτούντων άσυλων. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι η Ευρώπη δέχεται ολοένα και περισσότερα κύματα προσφύγων κυρίως δια θαλάσσης και παρά την πρόοδο που έχει ήδη συντελεστεί με τη δεύτερη δέσμη μέτρων για το άσυλο, υπάρχουν ακόμη αρκετά διαρθρωτικά προβλήματα που οδηγούν σε επιβάρυνση ορισμένων κρατών μελών, και ιδιαίτερα των χωρών της Μεσογείου, που αντιμετωπίζουν πολύ ιδιαίτερες και συγκεκριμένες προκλήσεις σε θέματα

μετανάστευσης και ασύλου. Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένου ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών τηρείται στη βάση αποκλειστικά του εθελοντισμού, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ζήτησε να εφαρμοστεί στην πράξη η αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών που αποτυπώνεται στο άρθρο 80 της Συνθήκης Λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), χωρίς να περιορίζεται από αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των κρατών μελών.
Από την πλευρά του ο έλληνας επίτροπος διαβεβαίωσε ότι "... οι χώρες του νότου δεν είναι μόνες, η Ευρώπη θα δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη, είναι υποχρέωσή της, είναι μια από τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και δοκιμάζεται καθημερινά σε ζητήματα κοινωνικά, ανθρωπιστικά, πολιτικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα