Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες των διασωθέντων μεταναστών για τη στάση των λιμενικών στη θαλάσσια τραγωδία, στο Φαρμακονήσι, που στοίχισε τη ζωή σε 12 γυναικόπαιδα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η ναυτική τραγωδία, αλλά και στην έρευνα που διεξάγεται.

«Την έρευνα διεξάγει ο αρμόδιος εισαγγελέας, όχι το λιμενικό. Η εισαγγελική αρχή, η οποία έχει απαγγείλει μέχρι τώρα

κατηγορίες μόνο στον Τούρκο διακινητή.

Δεν έχει απαγγείλει καμία κατηγορία σε κανέναν λιμενικό για οποιαδήποτε συμπεριφορά είχε σχέση με τη διαχείριση του ναυαγίου», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Και πρόσθεσε: «Έχει γίνει προανάκριση και έχουμε στα χέρια μας δύο καταθέσεις ανθρώπων που έχασαν συγγενείς τους. Ο ένας λέει ότι: “το λιμενικό μας περισυνέλεξε άμεσα από την επιφάνεια της θάλασσας. ο πλήρωμα του σκάφους μας βοήθησε να σωθούμε”, ενώ και ο δεύτερος λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Για τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός σημείωσε: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση το ότι οι ίδιοι άνθρωποι πριν από μερικές ώρες έχουν καταθέσει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι ίδιοι άνθρωποι».

Keywords
Τυχαία Θέματα