Παρέμβαση της Ελλάδας για τον πρόεδρο της Κομισιόν ζητά το Ποτάμι

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Κομισιόν πήρε το Ποτάμι, το οποίο υπενθυμίζει πως η Ελλάδα έχει ακόμα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπώς οφείλει να παρέμβει, ώστε να γίνει σεβαστή η πρόβλεψη της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Αναλυτικά η θέση του Ποταμιού, το οποίο εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές:

Η διαδικασία, που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες για την επιλογή του υποψηφίου,

που θα προταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ξαναβγάζει στην επιφάνεια όλες τις “ασθένειες”, που έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον της Ευρώπης.

Μισόλογα, παζαρέματα και μυστικοσυμβούλια είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη, ενώ είναι προφανές, ότι ορισμένοι επιχειρούν να παρακάμψουν τη συμφωνία, που υπήρχε προεκλογικά για σεβασμό στην ετυμηγορία των Ευρωπαίων πολιτών στις εκλογές των 22-25 Μαΐου.

“Το Ποτάμι” υπενθυμίζει την συμφωνία ​αυτή ​των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων, που σημείωνε ότι “οι επιθυμίες των πολιτών θα πρέπει να γίνουν σεβαστές, κάνοντας την ΕΕ πιο δημοκρατική και φέρνοντας την πιο κοντά σε αυτούς”. Ανεξάρτητα ​​ από το αν συμφωνεί κανείς με την όποια υποψηφιότητα ​,​ το πνεύμα της Συνθήκης της Λισαβόνας θα έπρεπε να γίνει σεβαστό και σε αυτό το πνεύμα θα μπορούσε να είχε παρέμβει και η ελληνική κυβέρνηση, που ακόμα ασκεί -για όσους το ξέχασαν- την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα