Παρέμβαση Σταϊκούρα για τον Δήμο Λαρισαίων

Προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος" της Λάρισας σχετικά με το θέμα που έχει προκληθεί στην πόλη με το ταμείο του Δήμου Λαρισαίων.

Έχουν περάσει περισσότεροι από 7 μήνες από την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι ο Δήμος Λαρισαίων εμφανίζει ανακρίβειες στη διαχείριση του ταμείου του, αφού από το ποσό που εμφανίζεται ως διαθέσιμο υπόλοιπο στα ταμεία το 2012, δεν κατατίθονταν εξ' ολοκλήρου στον λογαριασμό του Δήμου, παρόλο που ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι κάθε μέρα ό,τι μένει στο ταμείο πρέπει να κατατίθεται στην τράπεζα.

Η

εν λόγω παραφωνία προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα στη Λάρισα, ο οποίος και διέταξε να ελεγχθεί ο Δήμος Λαρισαίων από τους πραγματογνώμονες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στην πόλη!

Αυτό προκάλεσε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας, με το οποίο διερωτάται για ποιον λόγο υπάρχει τέτοια καθυστέρηση, τη στιγμή μάλιστα που σε αντίστοιχες υποθέσεις άλλων Δήμων (π.χ. Δήμος Πειραιά) η υπηρεσία έδρασε ταχύτατα.

Η απάντηση του γραφείου του κ. Σταϊκούρα ήταν πως η υπηρεσία έχει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και διαβεβαίωσε πως η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Λαρισαίων "στις αρχές του νέου έτους".

Το μόνο σίγουρο είναι πως η καθυστέρηση ευνοεί τον δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη, παρόλο που δεν θεωρείται φαβορί για να επανεκλεγεί στον θώκο, ενώ η Συγγρού παρουσιάζεται επιφυλακτική να του δώσει και πάλι το χρίσμα, στο φως των διαφόρων σκανδάλων και δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα για τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα