Παππάς: "Δεν θα κάνουμε αποδεκτή τη συμφωνία Σαμαρά-Τρόικας για το χρέος" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολοκληρώσει την συμφωνία με την τρόικα για το χρέος γιατί δεν θα αναγνωριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην

εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτό το ενδεχόμενο το γνωρίζουν και εταίροι μας».
Για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση, βλέποντας ότι φτάνει στο τέλος της. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει, γιατί έχει προεξοφληθεί η αδυναμία της κυβέρνησης να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει και το κοινωνικό κλίμα που πιέζει. Η κυβέρνηση δεν κρατάει το κλειδί των εξελίξεων» και χαρκατήρισε μηδενικές τις πιθανότητες σταθεροποίησής της «Μηδενικές οι πιθανότητες να σταθεροποιηθεί η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το τελευταίο της συνταγματικό όπλο»


Τόνισε πως η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στη Βουλή (η κυβέρνηση) απέχει πολύ από τον αριθμό των 180 βουλευτών, τονίζοντας πως η αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στο να συνεχιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης.


Για τη διαγραφή του χρέους ανέφερε, «θα νομοθετήσουμε κανονικά τα όσα υποστηρίξαμε. Δεν θα μπούμε σε διαπραγμάτευση για να κερδίσουμε ένα ραντεβού με την κ. Μέρκελ. Δεν θα είμαστε με το μέρος των δυνάμεων που απαιτούν τυφλή υποταγή.


Αναφορικά με την ενδεχόμενη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και την προοπτική ο Φώτης Κουβέλης να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς υποστήριξε: «Ο Φώτης Κουβέλης είναι ενεργός πολιτικός, και στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάμε το ότι είπε πως τον αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ και θέλει να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Κρατάμε ως θετική και την τοποθέτησή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα παρακολουθήσουμε και με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα γίνουν στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».

Keywords
Τυχαία Θέματα