Παπαμιμίκος: Ο Βαρουφάκης εκτέλεσε "συμβόλαιο"

Την άποψη του για το σχέδιο της κυβέρνησης και το ρόλο του Υπουργού Οικονομικών, κατέθεσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο Γραμματέας της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τους χειρισμούς του Γ. Βαρουφάκη, τόνισε πως o Υπουργός Οικονομικών ήρθε και εκτέλεσε μια συγκεκριμένη «εντολή». "Ήρθε για να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα και επειδή στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει επικοινωνιακά στον πατριωτισμό του Έλληνα για να δείξει ότι έκανε μια διαπραγμάτευση,

έκανε μια ψευτοδιαπραγμάτευση. Και γι' αυτό είχαμε τις εικόνες με τα πουκάμισα απέξω, τις χειρονομίες στον κ. Ντάισενμπλουμ. Αυτή ήταν η λογική του κ. Βαρουφάκη, έληξε το "συμβόλαιο" του κ. Βαρουφάκη, οπότε σιγά σιγά μένει εκτός".

Ο Γραμματέας της ΝΔ όμως, δεν άφησε ασχολίαστη και τη στάση του Α. Τσίπρα για τον οποίο είπε πως με τη στάση του επιβεβαιώνει όσους έλεγαν πως οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό για εκλογές και δημοψηφίσματα δεν ήταν τυχαίες καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. «Ο κ. Τσίπρας τι θέλει να πει; Ότι δε μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει πιο πριν, εξαπατώντας έτσι τον ελληνικό λαό ή θέλει να πει "ελληνικέ λαέ πρέπει να αποφασίσεις αν θα πάμε στη δραχμή ή το ευρώ"», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά πάντως τη στάση της ΝΔ, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε πως αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το καλό της Ελλάδας, ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ. «Εμείς από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση να μην απομονωθεί και να παραμείνει στη ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Στηρίξαμε τα πρώτα νομοσχέδια και λέμε φέρτε ένα σχέδιο να το συζητήσουμε και να δούμε, αν είναι στη σωστή κατεύθυνση να το ψηφίσουμε. Αυτή τη στιγμή τα πάντα έχουν παγώσει και η αγορά έχει χρεοκοπήσει και κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα