Παπαδημούλης: Η Μέρκελ έδειξε ότι θέλει να κλείσει οριστικά την πόρτα στο Grexit

«Έχω την εντύπωση ότι η συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα αποτιμάται θετικά. Εκφράζω την συγκρατημένη αισιοδοξία μου για το ότι, θα συμβάλλει και στο αυριανό Euroworking group», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

«Για πρώτη φορά μπροστά στην Γερμανίδα καγκελάριο παρουσιάστηκαν από Έλληνα πρωθυπουργό, τα αρνητικά της προηγούμενης πενταετίας και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν σε βάρος της χώρας μας. Οι διαφορές παραμένουν, αλλά μόνο με διάλογο και διαπραγμάτευση μπορεί να υπάρξει λύση. Το θέμα είναι η αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός ότι απέφυγε η Μέρκελ να πει λεπτομέρειες για το τι συζήτησε με τον Τσίπρα στο δείπνο, δείχνει ότι θέλει να κλείσει οριστικά την πόρτα στο Grexit», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Μπαράκ Ομπάμα στις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα:

«Όλα παίζουν ρόλο. Σας παραπέμπω στο τηλεφώνημα του Ομπάμα στην Άνγκελα Μέρκελ πριν την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο. Και ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Υπάρχει ένα στοίχημα ‘win-win’ η Ελλάδα οφείλει να τρέξει για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Τσίπρα, και η Ευρώπη να αφήσει το χρήμα να ρέει, γιατί η στρόφιγγα είχε κλείσει».

Σχετικά με το τι λέει η αντιπολίτευση:

«Οι κύριοι Σαμαράς- Βενιζέλος είχαν επενδύσει στην χρεοκοπία της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας όμως του διαψεύδει. Προωθούμε σταθερά τα συμφέροντα της χώρας. Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις δημοσκοπήσεις καταρρέουν. Είναι προτιμότερο έστω και με επιμέρους υποχωρήσεις που είναι λογικό να γίνονται σε διαπραγματεύσεις, να προχωρήσει βήμα-βήμα η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, από το να αφήσουμε να γίνει χρεοκοπία, αυτό δηλαδή που επιθυμούν και οι αντίπαλοι της χώρας. Μιζεριάζουν και γκρινιάζουν οι Σαμαράς- Βενιζέλος, με οδηγεί στο να σκέφτομαι «κοίτα ποιος μιλάει». Εάν δείτε το 2012 το βίντεο με τις δηλώσεις Μέρκελ- Σαμαρά , και το βίντεο με τις δηλώσεις Τσίπρα- Μέρκελ το 2012, οι διαφορές είναι τεράστιες!»

Σχετικά με την λίστα των μεταρρυθμίσεων:

«Αυτή η λίστα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και εγκριθεί. Βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση, μία διαπραγμάτευση. Όσοι δεν μετέχουμε ενεργά στη σύνταξη και τη διαπραγμάτευση, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Αυτό που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι κομμάτι ενός πακέτου που θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της χώρας, και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων για την χώρα. Μακάρι να στηρίζεται από την ευρύτερη εφικτή πλειοψηφία».

Σχετικά με τις παρελάσεις και τους αυριανούς εορτασμούς:

«Με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, θα έπρεπε οι αρμόδιοι να σκεφτούν στο μέλλον ένα τρόπο διαφορετικό να εορτάζουμε αυτές τις σημαντικές επετείου και να κοστίζει και λιγότερο. Αυτό νομίζει ότι εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα