Παπαδημούλης: Δεν θα δεχτούμε εκβιαστική και ταπεινωτική συμφωνία

"Αγώνας αντοχής η επίτευξη της συμφωνίας και όχι 100άρι", σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης την τελική ευθεία στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Ενώ σημείωσε ότι προσδοκά σε μια συμφωνία βιώσιμη και ρεαλιστική που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης και όχι σε μια συμφωνία - αδιέξοδο.

Ο παράγοντας χρόνος

Αφενός έχουμε την θηλιά στο λαιμό για να επιτευχθεί μια συμφωνία βιώσιμη και όχι μια συμφωνία ταπεινωτική, σημείωσε ο ευρωβουλευτής

του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου ο χρόνος ενισχύει τις δυνάμεις (με αφορμή την ενίσχυση των PODEMOS στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας) που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα και ενάντια στις δυνάμεις που πρόσκεινται στην συντηρητική αντίληψη - πολιτική Σόιμπλε.

Με αφορμή και τα τελευταία δημοσκοπικά (Public Issue για την Αυγή) αποτελέσματα ευρείας αποδοχής της κυβέρνησης

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ακόμη και οι δανειστές έχουν καταλάβει ότι "ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία είναι συμφωνία με κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει ταπεινωτική συμφωνία".

Για τις διαφορετικές οπτικές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι παρ' όλες τις διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η κοινή λογική και οι ακόμη ισχυρότεροι δεσμοί σύγκλισης. "Πάνω από όλα για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και τις αστοχίες μας", συμπλήρωσε.

"Η συμφωνία πρέπει να περάσει απο το κοινοβούλιο"

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, "προφανώς πρέπει να περάσει η συμφωνία από το κοινοβούλιο και μεταφρασμένο από την κυβέρνηση σε μέτρα προς υλοποίηση και εφαρμογή".

Μεγαλύτερες πιθανότητες για συμφωνία σε σύγκριση με το Φεβρουάριο

Ο χρόνος που υπάρχει για την επίτευξη συμφωνίας είναι λίγος, αναγνώρισε ο κ. Παπαδημούλης, παράλληλα παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας υποστηρίζοντας "πρώτον είμαστε αισιόδοξοι από την στήριξη του κόσμου, δεύτερον για το μέχρι τώρα νομοθετικό μας έργο, τρίτο γιατί και η άλλη μεριά συνειδητοποιεί ότι δεν περνάει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αλλά τέλος και στο συντηρητικό στρατόπεδο οι φωνές που θέλουν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ρήξη με την Ε.Ε. είναι η μειοψηφία".

Keywords
Τυχαία Θέματα