Πανικός στα κόμματα από Σταϊκούρα

Τον έντονο προβληματισμό των κομματικών επιτελείων προκάλεσε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνοντας ότι ειδική επιτροπή θα κοστολογεί τα κομματικά προεκλογικά προγράμματα προκειμένου να αποφεύγονται λαϊκισμοί και ακατάσχετες παροχολογίες.

Κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για το Δημόσιο Λογιστικό ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο που θα συσταθεί μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δοθεί η αρμοδιότητα της επεξεργασίας και της

κοστολόγησης ακόμα και των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων. Καταλήγοντας ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες για να θεσμοθετηθεί άμεσα η συγκεκριμένη πρόταση.

Παράλληλα τόνισε ότι ως μέλη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, του οποίου βασική εργασία θα είναι να ελέγχει εάν η χώρα συμμορφώνεται και εφαρμόζει τους δημοσιονομικούς κανόνες και να προειδοποιεί για αποκλίσεις του προϋπολογισμού , θα μπορούν να τοποθετούνται και πολιτικά πρόσωπα με την προϋπόθεση να έχουν αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική τουλάχιστον 5 έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα