Παγκόσμια αύξηση της παραγωγής τροφίμων

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις τιμές τροφίμων παγκοσμίως έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του οργανισμού του ΟΗΕ που έχει έδρα στη Ρώμη, αυξήθηκαν οι προβλέψεις για την παραγωγή σιτηρών την ώρα που οι τιμές εμφανίζουν πτωτικές τάσεις τον Μάιο (-1,2%) σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ο δείκτης τιμών του FAO –που καταγράφει τη μηνιαία μεταβολή

των τιμών για τη ζάχαρη, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σιτηρά και το λάδι– ήταν 207,9 μονάδες τον Μάιο, μειωμένος κατά 2,5 μονάδες ή 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ο δείκτης τιμών έπεσε τον Απρίλιο και τον Μάιο «εν μέσω χαμηλότερων τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σιτηρά και τα έλαια. Η τιμή της ζάχαρης είχε αντίθετη πορεία, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση τον Μάιο, ενώ το κρέας παρέμεινε σταθερό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο FAO.

Εξάλλου ο οργανισμός αύξησε την πρόβλεψή του για την παραγωγή σιτηρών σε σχεδόν 2,48 δισεκατομμύρια τόνους, σχεδόν 1% υψηλότερο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως ο FAO ελέγχει τις αγορές τροφίμων σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων εμφάνισης λιμού σε διεθνές επίπεδο, κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα