Πάγκαλος: "Παλιά η Αριστερά προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τις άλλες δυνάμεις..."

O πρώην υπουργός, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Πέτρο Τατσόπουλο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι χωρίς τον λαϊκισμό δεν μπορείς να πάρεις την εξουσία στην Ελλάδα ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι στην μεταδικτατορική Αριστερά υπάρχει το εξής ότι αντίθετα με την

Αριστερά πριν από την δικτατορία που ήταν μια ανοιχτή Αριστερά, προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να οδηγήσει στις συμμαχίες, να συμμετάσχει στην διακυβέρνηση του τόπου και να την επηρεάσει μετά την μεταπολίτευση θα έλεγα ότι η Αριστερά, αυτή η κομμουνιστικής προέλευσης Αριστερά αποκτά ένα θανατολατρικό χαρακτήρα δηλαδή δοξάζουν και χαίρονται με τις ήττες τους. Τους νεκρούς τους, τα ποτάμια με αίμα και βουνά από κόκκαλα και τέτοια πράγματα και αυτό ποτίζει όλη την νοοτροπία και την ψυχολογία τους με αποτέλεσμα όταν έχουν πάρει την εξουσία να συμπεριφέρονται σαν εχθροί των υπολοίπων.
Μου έλεγε ο μακαρίτης ο Παπανδρέου όταν μιλάς στην Βουλή να ξεχειλίζεις καλοσύνη. Είμαστε κυβέρνηση, εμείς είμαστε από πάνω δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε κακοί. Συγχώρεσε τα πάντα, δέξου όσα μπορείς και υποσχέσου ότι θα συζητήσεις… αυτό ήταν η πολιτική διακυβέρνησης. Ενώ τώρα, χθες που κοιτούσα έντρομος τι γινότανε στην Βουλή, υπέστημεν ανάκριση δεύτερου βαθμού επί μισή ώρα για να μάθουμε αν κάποιος έχει βαπτίσει κάποιον.

Για τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ήταν πολύ ευαίσθητος και πολύ ανήσυχος για αυτό και προωθούσε την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος από τους πρώτους. Αν ζούσε σήμερα δεν νομίζω ότι θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγιαννάκης, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάποια προσπάθεια σαν τη ΔΗΜΑΡ ή ίσως να είχε αναλάβει και την ηγεσία της και ίσως η ΔΗΜΑΡ να είχε καλύτερη τύχη.

Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης είπε επιδεικτικά ότι "άλμα εις βάθος είναι αυτό, δεν έχει βρεθεί ακόμα στους Ολυμπιακούς. Τον κατάλληλο στίβο δεν έχουμε βρει, την κατάλληλη τρύπα".

Keywords
Τυχαία Θέματα