"Παγίδα" από το Υπ.Οικ. σε 300.000 φορολογούμενους

Περίπου 300.000 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν όλο το φόρο εισοδήματος σε μία μόνο δόση το Δεκέμβριο.

Οι εφορίες δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών, καθώς δεν ελέγχθηκαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που κλήθηκαν οι φορολογούμενοι να καταθέσουν έως και το τέλος του Σεπέμβρη. Κατά συνέπεια η εκκαθάριση και η έκδοση εκκαθαριστικού θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο με αποτέλεσμα η ομάδα αυτή των φορολογουμένων να χάνει τη ρύθμιση των τριών ή δύο δόσεων που θα είχαν αν οι δηλώσεις τους είχαν εκκαθαριστεί εγκαίρως τους προηγούμενους μήνες.

Περίπου 170.000 φορολογούμενοι

(από τους 300.000) χαρακτηρίστηκαν «άφαντοι» καθώς δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά στην εφορία ενώ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προσανατολίζεται να προχωρήσει στην εκκαθάριση 90.000 από αυτές οι οποίες είναι χρεωστικές, αναγκάζοντας τους φορολογούμενους να προσέλθουν εκ των υστέρων στις εφορίες για περαιτέρω έλεγχο.

Όσοι «τυχεροί» έλαβαν το εκκαθαριστικό μέσα στον Αύγουστο, με ημερομηνία έκδοσης Ιουλίου, θα πληρώσουν το φόρο σε τρεις δόσεις (Αύγουστο – Οκτώβριο – Δεκέμβριο). Σε δύο δόσεις θα πληρώσουν όσοι έλαβαν εκκαθαριστικό με ημερομηνία Αυγούστου (πληρωμή 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου) και Σεπτεμβρίου (πληρωμή 31 Οκτωβρίου και 31 Δεκεμβρίου). Σε μία δόση θα πληρώσουν όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό με ημερομηνία Οκτωβρίου και πέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα