Όταν ο Ντέμης Ρούσσος είχε ανακηρυχθεί Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής (ΦΩΤΟ)

Το Σεπτέμβρη του 2013 ο Ντέμης Ρούσσος έλαβε τα διάσημα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής από τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Ζαν Λου Κιν Ντελφόρζ.

«Αυτό το μετάλλιο αντιπροσωπεύει την πρώτη χώρα μου, την Ελλάδα, και τη δεύτερη, τη Γαλλία. Ευχαριστώ και τις δύο χώρες στις οποίες ανήκω», είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Ντέμης Ρούσσος.

Η

σύντομη και λιτή τελετή είχε γίνει στους χώρους της γαλλικής πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και καθ' όλη τη διάρκειά της ο Ντέμης Ρούσσος, ντυμένος στα μαύρα και φορώντας σκούρα γυαλιά, καθόταν στην πολυθρόνα...

Λίγο πριν από την παρασημοφόρηση, ο κ. Κιν Ντελφόρζ είχε κάνει μια αναδρομή σε όλη την καριέρα του Ντέμη Ρούσσου, του τραγουδιστή από την Αλεξάνδρεια, γενέτειρα του Ζορζ Μουστακί αλλά και της Δαλιδά, καλλιτεχνών που όπως ο Ντέμης Ρούσσος έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό της Γαλλίας.

Ο πρέσβης είχε μεταφέρει το κοινό της αίθουσας στην εποχή του συγκροτήματος Αphrodite's child, στην εποχή που τραγούδια όπως το «Rain and tears» και το «Goodbye my love, goodbye» γίνονταν παγκόσμιες επιτυχίες σε όλο τον κόσμο.

Στην αίθουσα βρίσκονταν τότε ο γιος και η κόρη του Ρούσσου. Ο κ. Κιν Ντελφόρζ είχε προσθέσει με χιούμορ: «Ενώ τον Ντέμη Ρούσσο φάνηκε αρχικώς να τον ελκύει η Αγγλία, εκείνος τελικά έμεινε στην Γαλλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της μουσικής Ντέμης Ρούσσος

Ο Αλιάγας για τον Ντέμη Ρούσσο

Keywords
Τυχαία Θέματα