Όταν ο Μαζούχ της Τρόικας δροσίζεται στην πισίνα του Hilton

Της Ανθής Βούλγαρη - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο «κακός» της τρόικας πέταξε τα ρούχα εργασίας, φόρεσε μαγιό και έβγαλε το κορμί του στον ήλιο! Την ώρα που οι Ελληνες… βράζουν στο ζουμί τους εξαιτίας της ανεργίας και των μέτρων λιτότητας, ένας από τους εκπροσώπους των δανειστών και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Κλάους Μαζούχ, δροσίζεται με μακροβούτια στην πισίνα του Hilton. Ο φωτογραφικός φακός των

«Παραπολιτικών» συνέλαβε τον τεχνοκράτη τραπεζίτη σε στιγμές χαλάρωσης, κάτω από τον αττικό ουρανό, και τον απαθανάτισε την ώρα που ετοιμαζόταν να βουτήξει.

Ο ήλιος καίει και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Το ρολόι δείχνει λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και ο Κλάους Μαζούχ, αφού έχει μελετήσει πώς θα... κόψει και άλλο από το βαλάντιο του Ελληνα, αποφασίζει να κλείσει το laptop του, να βγάλει τα γυαλιά της μυωπίας και να απελευθερωθεί από το στενό, γκρι κοστούμι του.

ΠΕΡΙΤΤΑ…

Φαίνεται πως ο σκληρός τροϊκανός, που είχε δηλώσει ευθαρσώς πως οι Ελληνες συνταξιούχοι περνάνε καλά με 720 ευρώ, είχε μεριμνήσει και κάπου στην άκρη της βαλίτσας του είχε στριμώξει και το μικροσκοπικό μαγιό του. Ετσι, πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε στην πολυτελή πισίνα του Hilton φορώντας μόνο το μαύρο τύπου σλιπ (από αυτά που φοράνε οι παίκτες του polo) μαγιό του και απόλαυσε το νερό της πισίνας ολομόναχος. Η ατυχής επιλογή του… μπανιερού έγινε προφανώς για να μαυρίσει ομοιόμορφα, αφού, κρίνοντας από το ολόλευκο χρώμα του δέρματός του, δεν πρέπει να τον έχει ξαναδεί -φέτος τουλάχιστον- ο ήλιος.
Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Πολ Τόμσεν, ο οποίος χύνει κιλά ιδρώτα στον διάδρομο του γυμναστηρίου του Ηilton, όπου και μένει κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, ο κύριος Μαζούχ φαίνεται πως δεν φροντίζει ιδιαίτερα για τη φυσική του κατάσταση, αφού τα περιττά κιλά έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή της κοιλιάς. Αλλωστε, όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, το στέλεχος της ΕΚΤ είναι λάτρης του καλού φαγητού και έχει αδυναμία στο κοκκινιστό μοσχαράκι με μπάμιες, πιάτο που έχει ανακαλύψει σε ένα από τα εστιατόρια όπου συνηθίζει να γευματίζει τα μεσημέρια, στο Κολωνάκι.

Παρ’ όλα αυτά, αποδείχτηκε δεινός κολυμβητής, αφού όση ώρα έμεινε στην πισίνα δεν σταμάτησε να κολυμπάει, και μάλιστα έκανε και πεταλούδα. Μαζί του είχε και ειδικά γυαλιά, από αυτά που φοράνε οι κολυμβητές, για να προστατεύει τα μάτια του από το χλώριο. Οταν τελικά βγήκε από το νερό δεν παρέλειψε να βάλει αντηλιακή κρέμα, κάθησε κάτω από μια ομπρέλα και ζήτησε να του φέρουν εφημερίδες. Χαλαρός, έμεινε εκεί για περίπου μία ώρα και αφού στέγνωσε φόρεσε το μπουρνούζι και τις σαγιονάρες του και αποσύρθηκε στα ντους.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο κύριος Μαζούχ, αν και δεν μένει σε σουίτα του 11ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπως ο Πολ Τόμσεν, αφού προτιμά τη Φιλοθέη, όταν δεν βρίσκεται σε συναντήσεις, του αρέσει να χαλαρώνει στην πισίνα και στο spa του πολυτελούς ξενοδοχείου. Αλλωστε, για το κλιμάκιο της τρόικας η πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής. Μπορεί οι άτεγκτοι κριτές μας να θεωρούν πως πρέπει να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι, παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι μένουν σε luxurious σουίτες ξενοδοχείων και σε βίλες στη Φιλοθέη, τρώνε στα πιο ακριβά restaurants της πόλης και, όπως φαίνεται καθαρά, απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις πιο ακριβές πισίνες της Αθήνας. Για του λόγου το αληθές, η είσοδος στην πισίνα του Hilton κοστίζει 25 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ, αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει πακέτο επισκέψεων, θα πρέπει να διαθέσει κάτι παραπάνω. Φυσικά, για τον μέσο Ελληνα, με τον βασικό μισθό στα 500 ευρώ, το ποσό είναι απαγορευτικό, αλλά ο κύριος Μαζούχ δεν φαίνεται να γνωρίζει από λιτότητα, παρά το γεγονός ότι λατρεύει να την επιβάλλει.

Αφορολόγητη η πολυτελής διαβίωση

Είναι γνωστό πως το κλιμάκιο της τρόικας κατά τις επισκέψεις του στην Ελλάδα περνάει ζωή, όπως λέει ο λαός, χαρισάμενη. Αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στη χώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών, εκτός από τα δείπνα στο θρυλικό «Villa Mercedes», απολαμβάνουν σούσι, φρέσκα ψάρια, αλλά και νυχτοπερπατήματα σε μπαρ των βορείων προαστίων. Το απίστευτο, όμως, στην περίπτωση των μελών της τρόικας είναι πως απολαμβάνουν και πλήρη φορολογική ασυλία. Σύμφωνα με σχετική διάταξη, κανένας από τους εκπροσώπους των δανειστών μας δεν λογοδοτεί στις ελληνικές Αρχές για οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, ενώ απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας. Ετσι, η παρέα του «Mr Blue Eyes» ζει τον μύθο της στην Ελλάδα, ενώ οι Ελληνες πολίτες ζουν το δράμα τους στη σύγχρονη τραγωδία που φέρει την υπογραφή των μελών της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα