Όταν γίνονται τα αυτονόητα


του Νίκου Σίμου
Είναι παρήγορο ότι το τελευταίο διάστημα είναι εμφανείς οι προσπάθειες εντοπισμού παρανομιών και προσαγωγής ενώπιον της δικαιοσύνης όλων όσων καταλήστευσαν το κράτος και, επομένως τους Έλληνες φορολογούμενους. Ό,τι έσοδο λείπει από τα δημόσια Ταμεία, για οποιονδήποτε λόγο, αναπληρώνεται από μεγαλύτερες επιβαρύνσεις των Ελλήνων πολιτών. Την πραγματικότητα αυτή την έχουν ζήσει οι Έλληνες στο πετσί τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ήδη γίνεται έρευνα για τις ΜΚΟ και τη διασπάθιση του κρατικού χρήματος. Εξιχνιάστηκε

μία μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου και η υπόθεση περνάει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοίγουν και πάλι φάκελλοι που είχαν τεθεί στο ράφι, όπως για παράδειγμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, που ήταν προ ετών η Θεσσαλονίκη.
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που καθυστέρησαν πολλά χρόνια δεν στοίχισαν μόνο λεφτά στο κράτος. Κυρίως του στοίχισαν την αξιοπιστία του. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι με τα όσα έχουν βιώσει οι Έλληνες πολίτες αποζητούν ...αίμα! Ζητούν απλώς το αυτονόητο που είναι πρώτον να μη γίνονται παρανομίες που στοιχίζουν τελικώς, όπως προαναφέρθηκε, στον Έλληνα φορολογούμενο και δεύτερον να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας που ως αντίληψη έχει παγιωθεί και στη συνείδηση των πολιτών αλλά κυρίως σε αυτούς που έχουν κάποιο είδος εξουσίας και εκμεταλλεύονται τη θέση τους.
Το να ξαναβρεί το ελληνικό κράτος την αξιοπιστία του είναι επίπονη υπόθεση. Κι αυτό διότι δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν την αξιοπιστία του αυτή εκείνοι που είχαν το καθήκον για τον σκοπό αυτό. Δηλαδή οι κυβερνήσεις και γενικώς το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης. Γίνεται τώρα η αρχή για ένα άλλο κράτος, με στοιχειώδεις λειτουργίες. Ελπίζουμε η αρχή αυτή να έχει συνέχεια και τέλος...

Keywords
Τυχαία Θέματα