Ορκίστηκε η μικρότερη αριθμητικά τάξη πρωτοετών Ευελπίδων

Η μικρότερη τάξη πρωτοετών Ευελπίδων ορκίστηκε την Παρασκευή με μία επιπλέον ιδιαιτερότητα! Δύο από τις γυναίκες πρωτοετείς δεν ορκίστηκαν ακόμα γιατί είναι κάτω των 18 ετών, αφού είχαν κερδίσει χρόνο και πέτυχαν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με την πρώτη προσπάθειά τους και θα ορκιστούν το νέο έτος, όταν πλέον ημερολογιακά θα είναι και θεωρητικών ενήλικες σύμφωνα με τον Ελληνικό νόμο, που προβλέπει ως έτος ενηλικιώσεως των νέων την ηλικία των 18 ετών.

Μικρότερη, καθώς στο πλαίσιο των ευρύτερων περικοπών των νεοεισαγομένων στα Πανεπιστήμια

έχουν γίνει αντίστοιχες περικοπές και για τους εισερχόμενους στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει φτάσει – σταδιακώς – το 40% μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2010.

Πιο συγκεκριμένα. Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, παραμονή της 21ης που είναι η ημέρα εορτασμού της ιδρύσεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων της Ιης Τάξης (Τάξη 2017 «Υποστράτηγος Ιωάννης Κατεχάκης»). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων έχει καθιερωθεί την σημαντική – για τη Σχολή – αυτή ημέρα από το 1998 και έκτοτε πραγματοποιείται ανελλιπώς.

Φέτος λοιπόν, την τάξη «Υποστράτηγος Ι.Κατεχάκης» αποτελούν συνολικώς 219 άτομα, από τους οποίους οι 190 είναι Έλληνες (164 άνδρες και 26 γυναίκες, δύο από τις οποίες – ως προελέχθη – δεν έχουν ορκιστεί ακόμα) και οι υπόλοιποι Κύπριοι και αλλοδαποί από έξι χώρες.

Στην τελετή, που έγινε σύμφωνα με τις στρατιωτικές παραδόσεις της ΣΣΕ, παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Θανάσης Δαβάκης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, άλλοι επίσημοι και συγγενείς των νεοορκισθέντων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
καταταξη πρωτοετων ευελπιδων
Τυχαία Θέματα