Οριστικό: Τρείς πέφτουν, τρείς ανεβαίνουν!

Ολες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι εντός της ημέρας θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ ( πιθανότατα την Εκτελεστική της Επιτροπή ) πόσες θα είναι οι ομάδες πού θα υποβιβαστούν από την Αʼ Εθνική ( Σούπερ Λίγκ ) και πόσες θα είναι αντίστοιχα αυτές πού θα έχουν δικαίωμα να ανέβουν, από την Βʼ ( Φούτμπολ Λιγκ ).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΠΟ έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι, για την τόνωση του ενδιαφέροντος και της ανταγωνιστικότητας των πρωταθλημάτων,

οι ομάδες πού θα υποβιβαστούν από την Αʼ στη Βʼ Εθνική πρέπει να είναι ΤΡΕΙΣ και να αντικαθίστανται επίσης από ΤΡΕΙΣ της Βʼ Εθνικής. Αυτή η διαδικασία, θα γίνει με βαθμολογικά κριτήρια, πού σημαίνει ότι θα πέφτουν οι τρείς τελευταίες στον πίνακα βαθμολογίας της Αʼ και θα ανεβαίνουν οι τρείς πρώτες στον αντίστοιχο πίνακα της Βʼ Εθνικής. Τα σενάρια περί αγώνων μπαράζ μεταξύ του τρίτου από το τέλος της βαθμολογίας στη μεγάλη κατηγορία, με τον τρίτο της βαθμολογίας της μικρής, έχουν μάλλον απορριφθεί.

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι η ΕΠΟ άλλαξε τον αρχικό της προσανατολισμό ( παραπομπή του θέματος και απόφαση από το διαιτητικό δικαστήριο ) μετά από την γνωστή παρέμβαση της ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία έθεσε επιτακτικά θέμα καθυστέρησης, πού δημιουργεί κλίμα αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος.
Η τυχόν επιμονή στην διαιτητική κρίση, αποδείχθηκε χρονοβόρα και καθόλου πειστική για την δυνατότητα της διοίκησης της ΕΠΟ να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζει τις τυχόν αντιδράσεις.
Θα προσθέσω ακόμα, ότι σε κάθε περίπτωση οι ομάδες πού δεν θα συμφωνήσουν ( ίσως να υπάρξουν κάποιες, στον χώρο των λεγόμενων «μικρομεσαίων ΠΑΕ» ) θα έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν εκείνες στην αθλητική Δικαιοσύνη. Οι πιθανότητες όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα