Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση!

Οριακό προβάδισμα 0,4% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για το Μega, που διενεργήθηκε στο διάστημα από 28 έως και 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 20,4% διατηρώντας τα ποσοστά του σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, ενώ η ΝΔ χάνει μία μονάδα με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 20%.

Τρίτο κόμμα είναι σταθερά η Χρυση

Αυγή στο 8% αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σχέση με την προηγούμενη δηοσκόπηση (7,8%) και έπονται ΚΚΕ με 5,9%, ΠΑΣΟΚ με 5,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% και Δημοκρατική Αριστερά με 4%.

Σύμφωνα πάντως με τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO, το 73,6% των ερωτηθέντων θεωρεί πως o ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, με τη ΝΔ στη δεύτερη θέση με 19,2%, τρίτη δυναμη τη Χρυσή Αυγή στο 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%. Το 19,8% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει.

Σημαντική πτώση εν τω μεταξύ καταγράφει η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών με εξαίρεση τον προφυλακισθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο, με τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται στο 39% από 44,5% στην προηγούμενη μέτρηση και τον Αλέξη Τσίπρα στο 27,8% από 32%.

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, 40,5% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 27,7% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στη δεύτερη θέση προβάλλει η απάντηση «κανένας από τους δύο».

Πηγή: Δημοσκόπηση GPO: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/133157#ixzz2mMbzRghC

Keywords
Τυχαία Θέματα