Ολονύχτια επιχείρηση για την σύλληψη των τρομοκρατών

03:07 NYT: Εκπαιδευμένος από την Αλ Κάιντα ο Σαίντ Κουασί. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο νεαρός είχε μεταβεί στην Υεμένη το 2011 όπου έγινε η εκπαίδευσή του.

02:34 Στο Λονγκπόν, στη Βόρεια Γαλλία, οι έρευνες πόρτα - πόρτα από την αντιτρομοκρατική.

01:40 Ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα. «Vive la France», (ζήτω η Γαλλία),

το μήνυμά του.

01:32 Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί και απόψε στην Place de la Republique στο Παρίσι για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Charlie Hebdo.

01:01 Σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Γαλλία, τη Βιλιέρ Κορτρέρ εστιάζονται απόψε οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής. Σε ανησυχία οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε ένα αχανές δάσος, με έκταση όσο η γαλλική πρωτεύουσα, ενδεχομένως να έχουν βρει καταφύγιο οι δράστες της σφαγής των δημοσιογράφων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Πτήσεις ελικοπτέρων με θερμικές κάμερες

Πρόκειται για το δάσος Ρετς, στο ο[ποίο πριν από αιώνες πήγαιναν οι Γάλλοι βασιλείς για να κυνηγήσουν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι αν οι πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ορθές, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν μέσα στη νύχτα οι δράστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή πετούν ελικόπτερα με ειδικές θερμικές κάμερες.

Οι αρχές έχουν ήδη ερευνήσει όλα τα σπίτια στο γειτονικό χωριό Λονγκπόν και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή έχουν αποκλειστεί με οδοφράγματα.

Ο υπουργός εσωτερικών Μπεράνρ Καζενέβ δήλωσε για την εν ψυχρώ εκτέλεση της δημοτικής αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης στην Μοντρούζ, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποια σχέση με την αιματοχυσία στην σατιρική εφημερίδα.

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την εκτέλεση της αστυνομικού

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία της 27χρονης. Πρόκειται για την Κλαρίσα Ζαν Φιλίπ. Η κοπέλα εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, την στιγμή που κατέγραφε ένα τροχαίο στο προάστειο του Παρισιού. Ο δράστης, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, τραυμάτισε κι έναν δημοτικό υπάλληλο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση οδηγώντας ένα Renault – Clio.

Ο γάλλος υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, διεθνής συνάντηση για την τρομοκρατία, με τη συμμετοχή των υπουργών των χωρών της Ε.Ε. και του αμερικανού ομόλογού τους Ερικ Χόλντερ.

Αλ Κάιντα της Βόρειας Αφρικής: «Ιππότες της αλήθειας οι τρομοκράτες»

Η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ εξήρε τους δράστες της επίθεσης εναντίον της Charlie Hebdo, χαρακτηρίζοντάς τους «ιππότες της αλήθειας», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Το site ανέφερε ότι η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ εξήρε τους δράστες χρησιμοποιώντας στίχους αραβικής ποίησης μέσω του Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα