Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση "Πυρπολητής 1/15" (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στην επίτευξη του σεναρίου, όσο και το κυριότερο, στην επίτευξη των προβλεπόμενων χρόνων αντιδράσεως η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής 1/15», που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ δυνάμεις ασκήθηκαν και σε προσομοίωση σεναρίου ανακαταλήψεως βραχονησίδος στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Αυτό το τελευταίο σκέλος της ασκήσεως παρακολούθησε με ελικόπτερο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος και από τους

Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο οποίος και συνεχάρη θερμώς όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν.

Στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως (Δύναμη «Δέλτα») του ΓΕΕΘΑ και ο Υπουργός με τους Αρχηγούς μετέβη με ελικόπτερο του ΠΝ στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων, από όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.

Στην συνέχεια μετέβη σε σημείο όπου εκτελείτο επιχείρηση ανακαταλήψεως νήσου, όπου συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του ΣΞ, του ΠΝ, της ΠΑ και των Ειδικών Δυνάμεων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα