Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση-τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Εργασίας είχε χθες συνεργασία ενόψει της συνάντησης, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας των δύο υπουργών εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα επιχειρήματα και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα δύο ζητήματα που έχουν τεθεί στη διαπραγμάτευση. Τις ομαδικές απολύσεις και τη διαδικασία εφαρμογής

της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι, μετά την ανάθεση της ευθύνης για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, που έως τώρα μπορούσε να ασκήσει βέτο, έχει ουσιαστικά αρθεί και έχει ικανοποιηθεί η βασική απαίτηση της τρόικας να μην υπάρχει κρατική παρέμβαση στις διαδικασίες αυτές.

Το ίδιο στέλεχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα.

Ωστόσο, οι συναντήσεις της τρόικα με Υπουργούς δεν έχουν τελειώσει σήμερα, καθώς ακοουθεί συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα