Οι Βρετανίδες θέλουν να ζήσουν τη «ζωή της Αντέλ»

Με άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «The Independent» αποκαλύπτει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ερευνών της σεξουαλικής συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι γυναίκες φαίνεται να κάνουν τώρα την πραγματική τους σεξουαλική επανάσταση. Με ένα πολύ ακριβό τίμημα όμως. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες όπως αποκαλύπτει η έρευνα.

Το δυσάρεστο της έρευνας είναι ότι μία στις δέκα γυναίκες δηλώνει οτι έχει αναγκαστεί να κάνει σεξ ενώ δεν θέλει... σε σύγκριση με έναν στους 71 άντρες που δηλώνουν ότι

έχουν υποχρεωθεί σε σεξουαλική επαφή. Επίσης μια γυναίκα που μπορεί να είχε μόνο ένα ή δύο σεξουαλικούς παρτενέρ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσει την σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια χλαμύδια, από ότι ένας άνδρας.

«Στον αριθμό συντρόφων οι γυναίκες πλησιάζουν πια τους άνδρες, στον αριθμό ηλικίας που ξεκινούν να κάνουν σεξ είναι περίπου ίδιοι, αλλά στις σεξουαλικές εμπειρίες με άτομα του ιδίου φύλου, οι γυναίκες ξεπερνάνε τους άνδρες. Οι ομοφυλοφιλικές εμπειρίες των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες παραμένουν σταθερές εδώ και δεκαετίες σε ποσοστά. Αντίθετα τα ποσοστά των γυναικών που συνευρίσκονται με γυναίκες έχουν αυξηθεί κατάκορυφα από 4% το 1990 σε 16% το 2012» λέει η καθηγήτρια Wellings.

Η έρευνα που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2012 βασίστηκε σε λεπτομερή ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν πάνω από 15.000 ενήλικες μεταξύ 16 και 74 ετών. «Έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας που συγκατοικεί κάποιος και που γίνεται γονιός. Και αυτό σημαίνει ότι επειδή αργούν να βρουν ταίρι, οι άνθρωποι δοκιμάζουν όλο και περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα