Οι τηλεπικοινωνίες της Ρουμανίας έχουν χρώμα... πορφυρό

Οι δύο εταιρείες συνενώθηκαν «εις σάρκαν μίαν» κάτω από το brand Telekom Romania και πλέον θα χρησιμοποιούν το διάσημο logo της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Παράλληλα, το μότο «Life’s for sharing» μεταφράστηκε στα ρουμανικά: «Experiente Impreuna».

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι με αφορμή το rebranding της εταιρείας, παρέστη και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, ο οποίος, μιλώντας στο euronews, εκφράστηκε με πολύ θετικά λόγια: «Η Ρουμανία

είναι πολύ ανταγωνιστική στα δημόσια οικονομικά της και στη φορολογία της. Έχουμε ενιαίο φόρο 16% και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε. Παλιότερα είχαμε πολύ υψηλή φορολογία και εργατικά κόστη, όμως η νέα νομοθεσία θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

Οι δύο εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έχουν από καιρό ενωθεί επιχειρησιακά. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν στο εξής ενοποιημένη εξυπηρέτηση πελατών, ενώ το νέο brand θα έχει μία ενιαία ιστοσελίδα και ενιαία παρουσία στα social media.

Σύμφωνα με την Κλαούντια Νέμετ, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DT, «είμαστε πραγματικά πάρα πολύ ευτυχισμένοι που καλωσορίζουμε τη Ρουμανία στην οικογένεια της Deutsche Telekom. Σε όρους πληθυσμού, μετά τη Γερμανία και την Πολωνία, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά, στην οποία ενεργοποιούμε το χαρτοφυλάκιο μας».

Ανάλογες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα την Παρασκευή όχι μόνο στο Βουκουρέστι, αλλά και σε άλλες ρουμανικές πόλεις, όπως το Ιάσιο και το Κλουζ.

«Το σκεφτόμασταν εδώ και κάποια χρόνια, όπως νομίζω πως ξέρετε, αλλά ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία να ευθυγραμμιστούν τα πάντα. Εξάλλου, πρέπει να έχεις και το σωστό τάιμινγκ, την κατάλληλη τεχνολογία και όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους», δήλωσε στο euronews ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Romania Νικολάι Μπέκερς.

Αμφότερες οι εταιρείες ανήκουν στον Όμιλο ΟΤΕ, του οποίου το πλειοψηφικό πακέτο κατέχει η Deutsche Telekom.

Η απεσταλμένη του euronews στο Βουκουρέστι Αντρέα Χαγιάγκος μεταδίδει: «Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα στο Βουκουρέστι. Όταν έφτασα εδώ την Πέμπτη το βράδυ, η ταμπέλα αυτού του καταστήματος έγραφε Romtelecom. Όμως τώρα το κατάστημα έχει πάρει το γνωστό πορφυρό χρώμα της Deutsche Telekom».

Keywords
Τυχαία Θέματα