Οι σάτιρες του Νίκου Δήµου όλες µαζί σε νέα έκδοση

Οι πολύκροτες σάτιρες του Νίκου Δήµου για πρώτη φορά όλες µαζί, σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το «Καθηµερινό ξύρισµα» ήταν για χρόνια το πιο διαβασµένο (και κλεµµένο) ελληνικό κείµενο στο Διαδίκτυο. Το «Καπιταλισµού εγκώµιον» το ανατύπωσε κάποτε η Νέα Δηµοκρατία σε 10.000 αντίτυπα – αλλά µετά κατάλαβε και δεν το µοίρασε. Ο «Μπούφος», το 1987, έκανε το «Βήµα της Κυριακής» να εξαντληθεί σε λίγες ώρες. Ο «Πλους»,

το 1990, έδωσε την πιο καθαρή εικόνα για τα αίτια της κρίσης του 2009… Σε ένα άρθρο του ο Γ. Π. Σαββίδης αναρωτήθηκε αν ο Νίκος Δήµου είναι «ο εξυπνότερος Έλληνας µετά τον Ροΐδη». Ίσως να ευθύνεται κάποιο κοινό γονίδιο, µια και υπάρχει µακρινή συγγένεια από την πλευρά της Συριανής µητέρας του Δήμου.

Ο Νίκος Δήµου έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία, έχει γράψει 63 βιβλία (ποίηση, πεζά, σάτιρα, δοκίµια), που έχουν πουλήσει µισό εκατοµµύριο αντίτυπα, και έχει µεταφραστεί σε δέκα γλώσσες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Μιλώντας µ' έναν αγανακτισµένο νέο για επαναστάσεις, τεχνολογικές και άλλες, Το απόλυτο και το τάβλι, Οδός Γαλήνης, Ο Έλληνας Βούδας, Η χαµένη τάξη, Ηµερολόγιο του καύσωνα, Τολµηρές ιστορίες, Παρ’ όλα αυτά, Λίστες – το παιχνίδι µε τους καταλόγους κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι εκλογές "έδιωξαν" τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την Αθήνα

Βίντεο 2 λεπτών δείχνει πως χτίστηκε η Ακρόπολη

Μυστηριώδης σφαίρα εκτίθεται στο Μουσείο Ακρόπολης (ΦΩΤΟ)

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το δαχτυλίδι του Θησέα

Ετοιμάζεται ψηφιακό Μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο

Νέες ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο της Πλατιάνας

Πάρτι για τα γενέθλια του Σάκη Ρουβά με τούρτα - έκπληξη

Keywords
Τυχαία Θέματα