Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!

Σήµερα, λόγω της κρίσης και των επιπτώσεών της, θυµήθηκα µια ιστορία που άκουσα πριν από λίγες µέρες όταν ταξίδευα από Αθήνα για Μόναχο. Στη διπλανή θέση στο αεροπλάνο της Lufthansa καθότανε µια κυρία, εξαιρετικά σικάτη. Μόλις η Γερµανίδα αεροσυνοδός ήρθε να µας ρωτήσει τι θα θέλαµε να πιούµε, απευθύνθηκε σε µένα µιλώντας µου φαρσί γερµανικά (τα χρώµατα, βλέπετε). Της απάντησα αγγλικά. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στη διπλανή κυρία µιλώντας αγγλικά. Εκείνη απάντησε

στα γερµανικά. Η αεροσυνοδός ρώτησε χαµογελώντας «από πού είστε;» και η διπλανή µου απάντησε «Από την Ελλάδα»! Εκεί «µπαίνω στην κουβέντα µε τις πάντες»! Η «διπλανή µου κυρία» ήταν για πολλά χρόνια καθηγήτρια Τέχνης στο Πανεπιστήµιο του Αµβούργου, παντρεµένη µε Γερµανό καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και πάρα πολύ γνωστό ζωγράφο. Μέχρι να προσγειωθούµε, έµαθα καταπληκτικά πράγµατα, που αφορούν εξαιρετικά προσωπικές ιστορίες διάσηµων προσώπων του εξωτερικού. Η κυρία καθηγήτρια ταξίδευε δύο φορές τον χρόνο µε τον σύζυγό της στο Μαϊάµι. Το ξενοδοχείο, υπέρ-υπερπολυτελές. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου φυσικά έµαθε ότι η καταγωγή της ήταν ελληνική και της είπε το εξής: «Ω! Εχουµε θαυµάσιους πελάτες Ελληνες. Ερχονται πολύ συχνά γνωστά επιχειρηµατικά ζευγάρια, τα οποία δήλωναν πάµπλουτοι, αλλά τώρα, εν µέσω της κρίσης, εξαφανίσθηκαν. Πού βρίσκονται αυτοί τώρα;».

Η Παιδεία στην τηλεόραση



Επιτέλους, η Παιδεία εισβάλλει στην τηλεόραση. Ενα εξαιρετικά πρωτότυπο θέµα παρουσίασαν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά στην εκποµπή τους την Τρίτη. Αιδοιοπλαστική.

Τελικά, όσο ζω µαθαίνω. 1) ∆εν µπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάθησε µια οµάδα ανθρώπων που προετοιµάζουν εκποµπή και αποφάσισαν ότι από όοολα τα θέµατα που αφορούν τις εξελίξεις της Ιατρικής αυτό που «καίει» είναι το πώς θα σιάξουµε το αιδοίο µας από «οριζόντιο», «ίσιο». 2) Επίσης, δεν µπορούσα ποτέ να υποψιαστώ ότι την εποχή που ο κόσµος ακυρώνει, γιατί δεν έχει να πληρώσει, επεµβάσεις αφαιρέσεως όγκου, πάει να «σιδερώσει» το πιπί του.

Κι όµως. Υπήρξα πάντα επιπόλαιη. Εµαθα, µετά από ερωτήσεις της Φαίης και του Γιώργου, ότι το «τιρλιλί» µπορεί να ξεχειλώσει, µέχρι και να αλλάξει προσανατολισµό... Φυσικά, η Φαίη έδωσε ως παράδειγµα ότι µια κυρία µε χαλάρωση στο επίµαχο σηµείο, το κολάν το βάζει ή δεν το βάζει εύκολα... Στην κουβέντα νοµίζω ήταν και κυρία εγχειρισµένη, η οποία είχε ισιώσει το «τιρλιλί» της µετά τον τοκετό. Να γιατί πρέπει να είµαστε ευγνώµονες. Ποτέ, µα ποτέ δεν µπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχει στην περιοχή θέµα τέτοιου µεγέθους.

Η εκποµπή αυτοµάτως γίνεται ένα ανοικτό πανεπιστήµιο, διότι, ανάµεσα στη φασολάδα, την ηλεκτρική κουβέρτα και τη Θάλεια Ματίκα, κουµπώνει και µια ισιωτική «τιρλιλιού».

Ααα, και για να είµαι σωστή, πολύ καλή η συνέντευξη του Λιάγκα στη Θάλεια Ματίκα.

Η Βάνα και οι άλλες



Τρελαίνοµαι µε τη Βάνα και τον αδυσώπητο τρόπο που λανσάρεται στις εκποµπές. Πήγε στη Μενεγάκη για να µιλήσει για ακόµη µια φορά για τις ξανθιές που χωρίς προσόντα, έχοντας όµως «άλλα µέσα», παίρνουν εκποµπές και λανσάρονται στα περιοδικά ως παρουσιάστριες. Το είχε ξαναπεί αυτό η Βάνα την προηγούµενη τηλεοπτική σεζόν στη Ναταλία Γερµανού, έχοντας δίπλα της την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η τελευταία µάλιστα οµολόγησε µε ενθουσιασµό ότι µετά από δύο χρόνια έµαθε ότι η κάµερά της είναι εκείνη που πάνω της ανάβει ένα φως πορτοκαλί. Συγχαρητήρια! Μπορείτε να συνεχίσετε στην κατάκτηση της γνώσης, αρκεί να µην ισχύσει το ίδιο και µε τα φανάρια των δρόµων...

Ειδήσεις που τάραξαν τα τσάκρα μας

- H σχέση µε το φαγητό της Ελεονώρας Μελέτη είναι emotional eater. Πώς το κατάλαβα εγώ, να το γράψω και σε σας, µπας και νοµίσετε ότι πρόκειται για συνταγή.



- Οταν σε παρατάει ο γκόµενος… τη νύχτα µπορεί να τσακίσεις έναν κουβά παγωτό. Οταν σου έρχεται η δόση της Εφορίας, τρως δυο µπουγάτσες περπατώντας.

- Η Ελένη Μενεγάκη συµβούλευσε τα νέα κορίτσια ότι, αν οι άντρες µάς θέλουν µόνο για σεξ, να γίνουµε εµείς τα αρσενικά στη σχέση.


- ΚΟΥΙΖ. Κυρία που στο παρελθόν είχε µακροχρόνια σχέση µε παράγοντα ισχυρό της οικονοµικής ζωής του τόπου και είχε εµπλακεί και στον χώρο της Υγείας φέρεται να έχει σχέση µε νεαρότερο (µπράβο της) µέτοχο µεγάλου, ιδιωτικού ιατρικού θεραπευτηρίου.

Φταίει η γυµναστική


Ξεπέρασε ευτυχώς το παρ’ ολίγον πολύ σοβαρό πρόβληµα µε την υγεία του ο Patrick Guibert, αφού νοσηλεύθηκε περισσότερο από εβδοµάδα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η σοβαρή ζηµιά που υπέστη, σύµφωνα µε την ιατρική γνωµάτευση, είχε να κάνει µε ένα είδος υπερεντατικής γυµναστικής που προτείνεται σε χώρους άσκησης. Με το είδος αυτό σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα ανεβαίνουν πάρα πολύ οι παλµοί της καρδιάς, καθώς όλο το µυϊκό σύστηµα του σώµατος καλείται να ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχών. Μετά από µήνες προπόνησης, ο οργανισµός κατέρρευσε και αν δεν περνούσε τυχαία η µητέρα του από το γραφείο του Patrick, η κατάσταση µπορεί να µην ήταν αναστρέψιµη.

Ο Νότης και οι ιδεολογίες



Σ’ αυτό το ευλογηµένο γούπατο που λέγεται Ελλάδα το µέτρο έχει χαθεί εδώ και χρόοοοοοονια! Είµαστε ένας λαός που είναι πολύ εύκολο αυτόν που αποθεώνουµε να τον «σταυρώσουµε», να τον χλευάσουµε και σε αστρικούς χρόνους να τον αγιοποιήσουµε και πάλι! Οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και οι θέσεις του πάντα ήταν ίδιες. Τον θυµάµαι χρόνια πριν να υποδέχεται τους θαυµαστές του στο καµαρίνι του και να κάθεται σε έναν βελούδινο, πανύψηλο θρόνο (θρόνο, ναι, ναι, πολύ καλά διαβάσατε). Ο Νότης ποτέ δεν ήταν «χλιαρός» στα λόγια του. Κάποτε για να δώσει συνέντευξη, έπρεπε ο υποψήφιος δηµοσιογράφος να έχει περάσει «νοτίστικα τεστ» για να αποδεχθεί ο άρχοντας Νότης να συνοµιλήσει µαζί µε τον «άλλον ή την άλλη».

Το σπίτι του στα νότια προάστια είναι χτισµένο ως αντίγραφο του ανακτόρου της Κνωσού! (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, ο καθένας µπορεί να φτιάχνει τον µπιντέ του όπως γουστάρει, αρκεί να µην απαιτεί να σετάρω τον ίδιο µπιντέ στον καµπινέ µου).

Η προσωπική µου θέση για τους καλλιτέχνες είναι ότι ∆ΕΝ µ’ ενδιαφέρει η προσωπική τους ζωή, ούτε οι πολιτικές τους θέσεις, για να τους χειροκροτήσω ή να µην τους χειροκροτήσω.

Τον Μάνο Χατζηδάκη µερικοί ανεγκέφαλοι τον έκριναν για την προσωπική του ζωή. Το βρίσκω από γελοίο έως επικίνδυνο. Την Τέχνη κρίνουµε, όχι το πώς θέλει να φοράει το εσώρουχο ο καλλιτέχνης.

Ο Νότης έχει τις απόψεις του, η Βανδή τις δικές της, από τη συνεργασία τους θα έτρωγε ψωµί κόσµος και, στο φινάλε, τις άκρες για επιβίωση τις έχουν βρει και ο Νότης και η ∆έσποινα, προς το παρόν… Σιγά µην και επηρεαστώ από την πολιτική ανάλυση του καλλιτέχνη για να καταλάβω ποιοι είναι οι πολιτικοί που µας ξεπάτωσαν.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα