Οι νέες αλλαγές στο facebook (VIDEO)

Συνεχώς επιδιώκει την εξέλιξη το πασίγνωστο κοινωνικό μέσο facebook, ώστε να πρωτοπορεί και να κυριαρχεί μέσα στον δυνατό ανταγωνισμό που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Facebook F8 Developer έκανε γνωστές κάποιες από τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας που σχετίζονται με τη μετατροπή του Messenger

σε mega Messenger, και ομολογουμένως είναι αλλαγές που ανεβάζουν πολύ τον πήχη.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες του facebook θα έχουν την δυνατότητα στο μέλλον να στέλνουν εκτός από φωτογραφίες, μουσική, GIFs αλλά και να ενσωματώνουν άλλες εφαρμογές στα μηνύματά τους. Ακόμα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πως οι νέες παροχές θα είναι ένα μείγμα επικοινωνίας, gaming και e-commerce.

Περισσότερα από 40 νέα add-on apps έχουν ανακοινωθεί από την εταιρία, με συνεργασίες όπως με την Camoji που δημιουργεί μικρά GIFs από την κάμερα του κινητού, το Weather Channel για προβλέψεις καιρού, την Ultratext για text GIFs και πολλά άλλα. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού στο Messenger να μπαίνει σε app υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να κάνει αγορά, και μετά μέσω αυτού να μοιράζεται τις λεπτομέρειες με ένα φίλο του στην κοινωνική πλατφόρμα.

Επιπλέον, στο συνέδριο έγινε λόγος και για την νέα εφαρμογή που ετοιμάζει η εταιρεία, το Messenger Business. Το Businesses on Messenger έχει να κάνει με την 'εξέταση των πρώτων βημάτων που κάνουμε για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με επιχειρήσεις", ενώ το New ShareSheet αποτελεί μία "απλή, συνεπή εμπειρία διαμοιρασμού από εφαρμογές στο Facebook. Το Facebook Analytics for Apps βοηθά τους developers να φτιάξουν καλύτερες εφαρμογές και εμπειρίες για χρήστες, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό τους και το πώς χρησιμοποιεί τις εφαρμογές τους, ενώ η monetization πλατφόρμα LiverRail επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να διαχειρίζονται τα βίντεο τους και να προβάλλουν διαφημίσεις.

Επίσης, μέσω του Parse ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία συσκευών για διασυνδεδεμένες συσκευές που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του Internet of Things. Ακόμη, υπάρχουν ανανεωμένα social plugins (με το ολοκαίνουριο Embedded Video Player), και το Spherical Video που καταφθάνει στο News Feed, επιτρέποντας μια εμπειρία βίντεο 360 μοιρών, που επιτρέπει την επιλογή της οπτικής γωνίας.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές:

Keywords
Τυχαία Θέματα