Οι Ιρλανδοί αποθεώνουν τα ελληνικά κρασιά

Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα έκανε η ιρλανδική εφημερίδα «Irish Times» για τα δικά μας ελληνικά κρασιά.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η επιτόπια «έρευνά» του στην Ελλάδα του απέδειξε πως η χώρα μας διαθέτει 300 ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να δώσουν εξαιρετικά κρασιά. «Έτσι και αλλιώς η Ελλάδα είναι γνωστή παραγωγός κρασιών και έχει καταλάβει τη Μεσόγειο, αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να καταφέρει πολλά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο αρθρογράφος

σημειώνει τα τρία λευκά κρασιά της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή θεωρούνται υψηλής ποιότητας. Είναι το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγκούσια. Παραδόξως, σημειώνει, οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τα ξένα σταφύλια, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θέλει κρασιά που είναι φτιαγμένα από ελληνικά σταφύλια. Ξεχάστε λοιπόν τη ρετσίνα και τα φτηνά κρασιά που ενδεχόμενα αγοράσατε στις πρόσφατες διακοπές σας στην Ελλάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια η ελληνική βιομηχανία κρασιού έχει αλλάξει και έχει αποκτήσει αναγνώριση με νέες εταιρείες να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο παράξενες δεισιδαιμονίες ανά τον κόσμοΤο ξέρατε; Τι δείχνει η μικρή πατούσα σε μια γυναίκαΟι κοντοί άνδρες, κινδυνεύουν περισσότερο από άνοιαΚι όμως: Δείτε από τι χάνει τη ζωή του 1 στους 10 ενήλικεςΑπίθανο: Πόσες μπουκιές πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για να αδυνατίσετε

Keywords
Τυχαία Θέματα