Οι ΗΠΑ σε πολική δίνη! Θερμοκρασίες μέχρι -51 βαθμούς! (VIDEO)

Χιόνι παντού. Χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι στη Σιβηρία αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, που παραμένουν σε πολική δίνη για πολλοστή ημέρα.

Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και το σχεδόν γενικό "μπλακ-άουτ" στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων

και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.


Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο Μπρίμσον της Μινεσότα, ο υδράργυρος υποχώρησε στους -40 βαθμούς Κελσίου, μια θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από ό,τι είχε την ίδια στιγμή ο Αρκτικός Κόλπος στον Καναδά όπου το θερμόμετρο έδειχνε -35 βαθμούς Κελσίου.

Το... πείραμα του μετεωρολόγου Eric Holthaus που δείχνει πώς το βραστό νερό μετατρέπεται σε δευτερόλεπτα σε πάγο, στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Ο Holthaus βγαίνει στη χιονισμένη αυλή του με ένα μπολ βραστό νερό στα χέρια. Παγωνιά και θερμοκρασία πολύ υπό το μηδέν (σ.σ. -21 βαθμούς στην κλίμακα Fahrenheit). Αλλά είναι ό,τι πρέπει για το πείραμά του.

Το μόνο που έμενε να κάνει είναι να πετάξει στον αέρα το νερό. Όπως κι έκανε. Αλλά έμοιαζε σα να πέταξε σκόνη!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO...

Keywords
Τυχαία Θέματα