Οι γυναίκες με στρες λιγότερο επιθυμητές

Το άγχος της καθημερινότητας αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο της γυναίκας αλλά και στη σεξουαλικότητά της, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστημονικά πλέον αποδεικνύεται ότι οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα στρες λιγότερο ελκυστικές από εκείνες που μπορούν να ελέγχουν το στρες. Τα ευρήματα έρχονται να συμπληρώσουν έρευνες του παρελθόντος που είχαν αποκαλύψει ότι και οι γυναίκες «κυνηγούν» άνδρες που τείνουν να αγχώνονται λιγότερο.

«Το στρες μπορεί να καταπιέσει τη γονιμότητα», σύμφωνα με

τον καθηγητή βιολογίας του πανεπιστημίου Turku στη Φινλανδία, Μάρκους Ραντάλα. Επιπλέον, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν τους πιο χαλαρούς τύπους για να κάνουν μία σχέση ή ακόμη και για να φλερτάρουν.

Ωστόσο, το νέο σε αυτή την έρευνα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαφορά που χαρακτηρίζει τον τρόπο που σκέφτονται τα δύο φύλα:

Οι άνδρες δεν φαίνονται να ελκύονται περισσότερο από γυναίκες με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, ένας άλλος παράγοντας που επίσης μπορεί να είναι εμφανής στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι γυναίκες, απ’ την άλλη, προτιμούν άνδρες πιο υγιείς, με εμφανές ότι διαθέτουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Η αντίληψη της ομορφιάς μπορεί να γίνει τόσο αντικειμενική όσο και υποκειμενική υπόθεση. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι και οι βιολόγοι αποκαλύπτουν ότι οι απόψεις των ανθρώπων τείνουν να συγκλίνουν σε κάποιες απόψεις.

Για παράδειγμα, «οι άνδρες που προτιμούν νεότερες γυναίκες σε σχέση με τις μεγαλύτερες, και το γεγονός ότι ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες γοητεύονται από ανθρώπους που δείχνουν άρρωστοι ή εξασθενημένοι αποτελεί κάτι κοινά παραδεκτό», αναφέρει ο Ραντάλα.

Η εξελικτική τάση μας για αναπαραγωγή ωθεί τους ανθρώπους στην αναζήτηση ατόμων που δείχνουν πιο υγιή και γόνιμα. Μελέτες γύρω από τη γυναικεία γοητεία αποκαλύπτουν ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της γοητείας και της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα