Οι "επαναστάτες" και ο κ. Αλ.Τσίπρας

Ίσως να μην είναι πολύ μακριά η δύσκολη ημέρα των μεγάλων αποφάσεων για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Αλ. Τσίπρα.

Οι αποφάσεις αυτές θα απαντούν στο μείζων ερώτημα: Θα μπορεί να κυβερνήσει το 2015 ο πρωθυπουργός με συνεταίρους στο κόμμα και στη Βουλή τους συντρόφους της «αριστερής πλατφόρμας» που ξεκινάει από τον κ. Λαφαζάνη και τελειώνει στις πιο «επαναστατικές» συνιστώσες;

Το

ερώτημα προκύπτει από τις αντιδράσεις των «αδιάλλακτων» δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες σήμερα θεωρούν, ότι εκπροσωπούν τους γνήσιους αριστερούς ριζοσπάστες ,και κατηγορούν δημοσίως με λόγια σκληρά τον κ. Τσίπρα, ότι παραβιάζει τους όρους του προεκλογικού προγράμματος και κακώς βρίσκεται σε διάλογο με τους ξένους δανειστές ,με τους οποίους πρέπει, λένε, να έρθει ευθέως σε ρήξη.

Είναι έως τώρα σαφές, ότι ο κ.Τσίπρας έχει αντιληφθεί, πως αν η Αριστερά θέλει να είναι κυβερνητική δύναμη, δεν μπορεί να κυριαρχείται από ιδεολογικές εμμονές, δήθεν μαρξιστικές, άλλων εποχών και να ικανοποιεί τον «αριστερισμό» των ομάδων που βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ από τα χρόνια της «παρέας».

Γνωρίζει ο κ.Τσίπρας, λοιπόν, ότι θα πρέπει να είναι ανοικτή η Αριστερά σε αστικές δυνάμεις, που όμοια όπως και άλλες ευρωπαϊκές κοινωνικές δυνάμεις, αντιτάσσονται στον νεοφιλελευθερισμό της «παγκοσμιοποίησης» και απορρίπτουν το δόγμα της «διαρκούς λιτότητας» που φρουρεί το «ιερατείο της ευρωζώνης».

Οι «αδιάλλακτοι» αριστεριστές δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους, δηλαδή να αναμιχθούν στ’ αλήθεια με την πολιτική. Οι κυβερνητικές ευθύνες τους είναι βάρος μεγάλο γιατί συνδέονται με σκληρή δουλειά, με μάχες απέναντι σε αντιπάλους ισχυρούς, απέναντι σε αδυσώπητες πραγματικότητες, μάχες που βεβαίως δεν εγγυώνται θριάμβους. Καλύτερα, λοιπόν, κουβεντολόι και «επαναστάτες» και από μακριά. Κι’ άσε να βγάλουν κάποιοι άλλοι το φίδι απ την τρύπα.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μην αναμετρηθεί ευθέως κάποια στιγμή, σύντομα ίσως, με τις αριστερίστικες συνιστώσες του κόμματος. Ηδη οι πρώτες αψιμαχίες κάνουν θόρυβο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ . Η συνέχεια θα φέρει σίγουρα μεγάλες και άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα