Οι άνθρωποι του Σταύρου Δήμα στη Θεσσαλόνικη

Μπορεί ο Σταύρος Δήμας να δίνει την εικόνα ενός κλειστού πολιτικού, όμως οι επισκέψεις του και οι φιλίες του στη Θεσσαλονίκη μάλλον το αντίθετο υποδηλώνουν. «Εχει χιούμορ, και μάλιστα ιδιαίτερο», έλεγε άνθρωπος που τον έχει ζήσει σε πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Θυμάται, δε, μια σχετικά πρόσφατη ατάκα του, όταν πείραξε κάποιο στέλεχος της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

(χωρίς πλούσια χαίτη) για τα μαλλιά του. «Πάλι στο ίδιο κομμωτήριο πήγαμε», ήταν το σχόλιο του κ. Δήμα. Σε επίπεδο φίλων, ο Πελοποννήσιος πολιτικός έχει δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους συνδέεται εδώ και χρόνια.

Ανάμεσά τους, ο Νίκος Κυριακίδης, που ήταν επί πολλά χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ είχε διατελέσει και νομάρχης Πιερίας την εποχή της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Επίσης καλές σχέσεις διατηρεί με το παλιό μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Σταύρο Χατζηπέτρου, που κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής στη Χαλκιδική, αλλά κυρίως με τον δικηγόρο Τάσο Εμμανουηλίδη, με τον οποίο έχει και μακρινή συγγένεια.

Μάλιστα, ο κ. Εμμανουηλίδης, που είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, έχει κάνει και Πάσχα μαζί του στο εξοχικό που διαθέτει ο Στ. Δήμας στους Αγίους Θεοδώρους. Είναι και αυτός -όπως και ο κ. Δήμας- μετριοπαθής Νεοδημοκράτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα