Οι 5 πιο ωραίες παραλίες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μία καλή ευκαιρία για να πάρετε μία ανάσα από τις πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας. Κύριο μέλημά σας θα πρέπει να είναι μόνο ο ιδανικός προορισμός ώστε να ξεκουραστείτε αλλά και να απολαύσετε τον καιρό.

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να δραπετεύσετε από το βεβαρημένο πρόγραμμά σας: ένα σακίδιο για τους λάτρεις της περιπέτειας, η παρέα των παιδιών για τους γονείς, μία σκηνή για τους ερωτευμένους, καλή παρέα για αυτούς που αγαπάνε τη διασκέδαση, ένα ποδήλατο για τους μοναχικούς.

Ναυάγιο – Ζάκυνθος

Το

1983 το ναυάγιο ενός πλοίου που μετέφερε λαθραία ποτά και τσιγάρα ήταν αφορμή να δημιουργηθεί αυτή η παραλία. 30 χρόνια μετά θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και πολυφωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο και φυσικά αποτελεί τη νούμερο ένα παραλία της Ζακύνθου. Το υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας και τα κρυστάλλινα νερά θα σας μαγέψουν! Για να ανακαλύψετε αυτό το παράδεισο, θα πρέπει να πάρετε το καράβι από την πόλη της Ζακύνθου, τον Άγιο Νικόλαο, τις Αλυκές ή το Σκινάρι. Εφοδιαστείτε με τα νόμιμά σας αντικείμενα και το σίγουρο είναι ένα: οι διακοπές δεν θα καταλήξουν σε ναυάγιο.

Σεϋχέλλες – Ικαρία

Όταν ακούμε αυτό το όνομα, μόνο καλοκαιρινές τρέλες μας έρχονται στο μυαλό. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως αυτή η παραλία είναι στην Ικαρία, το μέρος γίνεται ακόμα πιο προσιτό. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 25 χλμ. περίπου δυτικά από τον Άγιο Κήρυκο. Το σκηνικό είναι ανεκτίμητης αξίας. Σμαραγδένια νερά, ανοιχτόχρωμα βότσαλα και εντυπωσιακοί βράχοι. Για να φτάσετε σε αυτό το ονειρεμένο μέρος θα πρέπει να διασχίσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από το κεντρικό δρόμο του νησιού και συνεχίζει παράλληλα με την κύτη του ποταμού. Πάρτε μαζί σας την καλύτερη παρέα, εφοδιαστείτε με μπόλικη τρέλα και ανακαλύψτε τις ομορφιές που προσφέρει το μέρος.

Μελιδόνι – Κύθηρα

Ο μύθος λέει ότι σε αυτή τη παραλία συναντήθηκαν ο Πάρις και η Ελένη. Ίσως λοιπόν αυτό το μέρος να είναι ιδανικό για να συναντήσει κανείς τον έρωτα. Το ηλιοβασίλεμα κάνει το μέρος άκρως γοητευτικό. Και μπορεί η διαδρομή για να ανακαλύψετε την παραλία να είναι ατελείωτη ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Τα κρυστάλλινα νερά, η ψιλή άμμος, η μαγευτική θέα αξίζουν τη διαδρομή. Στη παραλία θα βρείτε καντίνα όπου διοργανώνονται πάρτυ από το πρωί έως το βράδυ.

Μπέλα Βράκα – Σύβοτα Θεσπρωτίας

Με μία λέξη: απίστευτη! Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς αυτή τη παραλία. Βρίσκεται στο νησί Μουρτεμένο αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο. Πώς θα φτάσετε εκεί; Πολύ εύκολα. Με τα πόδια! Το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο και έτσι η πρόσβαση είναι πολύ προσιτή. Ιδανικό μέρος για τους αθεράπευτα ρομαντικούς. Ο εφοδιασμός θεωρείται απαραίτητος καθώς δεν θα βρείτε κάτι για φαγητό ή ποτό.

Λία – Μύκονος

Βρίσκεται 11,5 χλμ. από τη Χώρα και είναι η τελευταία από τις νότιες παραλίες που έχει πρόσβαση κανείς, με αυτοκίνητο. Μπορεί ο δρόμος να είναι δύσβατος και ατελείωτος, η ομορφιά της όμως αποζημιώνει. Γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, ψιλή άμμος, πλήρως οργανωμένη, συνδυάζει ηρεμία και ποιοτική διασκέδαση. Ιδανική δηλαδή για οικογένειες και παρέες.

Keywords
Τυχαία Θέματα